detector.media
27.05.2009 15:42
«Інтерньюз» та Європейський центр журналістики вчитимуть українських медійників користуватися блогами

Громадська організація «Інтерньюз-Україна» спільно з Європейським центром журналістики (Нідерланди) розпочинає дворічний проект «MediaNext - Розвиток нових медіа в Україні», в рамках якого українські журналісти зможуть вдосконалити свої навички у Школі нових медіа. Українських репортерів навчать, як ефективно використовувати блоги, мультимедіа, теги, гіперлінки, базові сервіси нових медіа (LiveJournal, Twitter, Facebook); а також як позиціонувати себе в блогах і соціальних мережах, шукати інформацію тощо. Уряд Нідерландів виділив на проект півмільйона євро.

 

Перший модуль навчання Школи нових медіа - базовий дводенний курс під назвою «АВС з нових медіа: нові можливості в роботі журналістів і медіа-активістів» відбудеться впродовж червня в Києві, Донецьку і Львові, а в липні - в Одесі, Харкові, Вінниці.

 

Згідно з дослідженням координаторів проекту, нині в Україні понад 80% медіа мають свої інтернет-сайти, однак лише 20% із них справді відповідають критеріям цифрової журналістики.

 

MediaNext (офіційна назва проекту - Розвиток Нових медіа в Україні) є спільним українсько-голландським проектом за фінансування програми МАТРА на кошти МЗС Королівства Нідерланди. Ключовим голландським партнером Інтерньюз-Україна виступив Європейський центр журналістики (European Journalism Center), одна з найбільш авторитетних медіа-організацій в Європі. Проект ставить за мету ініціювати трансформацію українських медіа в бік їх подальшої відкритості до нових технологій, і сприяти ширшому впровадженню інструментів нових медіа в повсякденній роботі журналістів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY