detector.media
26.05.2009 15:41
Мокріді сподівається, що парламент заборонить телевізійні «лохотрони»

Член Національної ради з питань телебачення радіомовлення Тетяна Мокріді  прокоментувала законопроект народних депутатів Олени Кондратюк і Миколи Баграєва «Про внесення змін до Закону України „Про телебачення і радіомовлення" (щодо регулювання трансляції програм і передач з платними інтерактивними конкурсами)», зареєстрований 20 травня.

 

Цим законопроектом забороняється розміщення в ефірі інтерактивних конкурсів (ігор, вікторин), за участь у яких потрібно платити. Така категорія програм, після ухвалення змін, може бути дозволена тільки на каналах з обмеженим доступом. Під час трансляції буде обов'язкова інформація про умови участі, плату за дзвінки. Це попередження має займати 20% площі екрана. На сьогодні діє рішенням Національної ради від 19 березня минулого року «Про рекомендації Національної ради щодо трансляції в ефірі телеорганізацій передач, які можуть завдати фінансових збитків телеглядачам», згідно з яким, попередження має займати не менше 15% від площі екрана. При цьому Національна рада не має права забороняти такі програми, своїм рішенням вона може тільки вимагати від телеканалів показувати попередження про умови та ціну дзвінків.

 

«Внесення запропонованих змін врятує чимало азартних телеглядачів від участі у примітивних вікторинах. Як відомо, дешевий сир може бути тільки в мишоловці, саме так виглядають ці програми, участь у яких має лише один результат - шалені рахунки за телефонні розмови. Приємно відзначити, що парламентарі чують занепокоєння телеглядачів і проблеми, які бачить в ефірі Національна рада. Хочу відзначити, що до цього законопроекту відповідна категорія програм не була виписана в законодавстві», - прокоментувала дану законодавчу ініціативу Тетяна Мокріді і висловила впевненість, що після того, як депутати підтримають даний законопроект, Національна рада жорстко стежитиме, щоб таких програм в ефірі не було.

 

«Детектор медіа» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY