detector.media
19.05.2009 16:17
«Гумову броню» рекламуватимуть ICTV, СТБ, Новий та М1

17 травня, у Всесвітній день пам'яті людей, померлих від СНІДу, Фонд Олени Франчук «АнтиСНІД» розпочав нову хвилю інформаційної кампанії, мета якої - нагадати, що найпростіший засіб захисту від СНІДу - це презерватив. Про це повідомляє піар-служба фонду.

 

У рамках кампанії стартував рекламний ролик «Гумова броня». Як повідомив ТК директор з комунікацій фонду «АнтиСНІД» Павло Пімінов, ролик виготовлений українською продакшн-студією The CoffeePost, а розробкою креативу займався рекламіст-фрілансер, ім'я якого не називають.

 

Ролик «Гумова броня» розміщений в ефірі телеканалів СТБ, Новий, ICTV і М1. «Но фонд готов предоставить ролик для любого телеканала, национального или регионального, который будет готов его разместить. Как и многие другие социальные видеоролики фонда, "Резиновая броня" заходит в медиа в режиме свободного размещения. Каналы размещают его в эфире по мере своих технических возможностей, но мы обязательно просим их соблюдать разумный баланс между праймом и оф-праймом», - додав він. Цільова група ролику «Гумова броня» - молоді дівчата. Це вже четвертий сюжет фонду «АнтиСНІД», спрямований на цю аудиторію.

 

«Гумова броня» став шістнадцятим соціальним роликом, розміщеним фондом «АнтиСНІД» з 2003 року. За п'ять з половиною років існування фонду медіабюджет усіх інформаційних кампаній переважив 50 млн доларів. Але це лише експертна оцінка. «Размещение в медиа нам ничего не стоит, поскольку наши ролики размещаются либо бесплатно как социальная реклама, либо за символические деньги», - уточнив Павло Пімінов. Загалом же, згідно з фінансовою звітністю фонду, з вересня 2003 року по 31 грудня 2007 року витрати на інформаційні й освітні програми з боротьби з ВІЛ/СНІДом становили 1,422 млн доларів.

 

Також Павло Пімінов розповів про особливості медіапланування кампанії. За його словами, принципових відмінностей від попередніх кампаній не буде. «Мы всегда стремимся достаточно быстро нарастить охват 1+ (щонайменше один перегляд ролика цільовою аудиторією. - ТК), после этого в режиме напоминания главной задачей становится охват 3+ (щонайменше три перегляди. - ТК)», - зазначив він і підкреслив, що незважаючи на вільне розміщення, рекламі фонду вдається досягати гарних медіапоказників. Як приклад пан Пімінов навів першу кампанію фонду: два відеоролики 30" і 45", період розміщення грудень 2003 - квітень 2004 року, вага кампанії - 5 399 GRP, аффініті 0,95, цільова аудиторія - загальне населення 14-45 років, охоплення 1+ становило 99%, охоплення 3+ становило 96%.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY