detector.media
15.05.2009 17:44
EastOne заперечує наявність домовленості про викуп часток «Економіки»

Компанія EastOne спростовує інформацію Ігоря Ляшенка про те, ще вона брала на себе зобов'язання викупити частки учасників ТОВ «Видавництво "Економіка"» у разі зміни його керівництва. 

 

«Заявления г-на Ляшенко неправдивы. Никаких договоренностей о выкупе акций с г-ном Ляшенко достигнуто не было. Был переговорный процесс, но стороны не пришли к согласию, поэтому, повторюсь, договоренностей достигнуто не было», - повідомила ТК начальник управління бізнес-комуникацій EastOne Наталія Вовк.   

 

Втім, Ігор Ляшенко наполягає на тому, що відповідні домовленості існували: «Спочатку була усна домовленість з директором з інвестицій Артемом Сіразутдіновим про те, що буде така умова, що вона буде прописана. Потім цю умову виклали у документах - над підготовкою працювало чимало людей, а також 2 юридичні компанії, які вели угоду, були в курсі і наші колишні іноземні партнери. Весь пакет документів був остаточно узгоджений. Юристи компанії "Магістр і партнери", які представляли інтереси EastOne, повідомили мене, що документи відправили на підписання до Кіпру, бо одна зі сторін угоди за боку EastOne є резидентом цієї країни. Оголосили, що протягом тижня підписані угоди повернуться і будуть підписані українськими учасниками. На цьому етапі я пішов назустріч проханням EastOne і виконав формальності щодо швидшого їх входження в капітал "Економіки". А ті документи й досі з Кіпру не повернулися. Мене це, безперечно, турбувало, але пан Сіразутдінов протягом всього часу запевняв, що EastOne компанія серйозна і домовленостей дотримується». Пан Ляшенко зазначає, що до суду із цими непідписаними документами він піти не зможе - юридичної сили вони не мають - але наполягає, що принаймні усна домовленість про викуп часток була укладена. 

 

У свою чергу, Наталія Вовк продовжує наголошувати, що мав місце переговорний процес, який жодною домовленістю з цього приводу не завершився.  

 

Нагадаємо, 14 травня учасники ТОВ «Видавництво "Економіка"» на загальних зборах змінили керівництво. Власника 14,5%-ї частки Ігоря Ляшенко відкликали з посад президента та директора редакції, директором призначили Евеліну Бучацькі. Власником 71% видавництва є компанія EastOne Віктора Пінчука. 

 

«Детектор медіа» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY