detector.media
14.05.2009 15:09
Стартував 62-й Каннський кінофестиваль

13 травня стартував 62-й Каннський кінофестиваль - вперше в історії він відкрився показом мультфільму, повідомляє «Кореспондент». Фестиваль триватиме до 24 травня.

 

Почалася церемонія з традиційного дефіле червоною килимовою доріжкою, нею пройшли, з-поміж інших, акторки Ашварайя Рай, Робін Райт Пен, Азія Ардженто і Тильда Суінтон.

Відкрив церемонію французький шансоньє та актор Шарль Азнавур, який озвучив головного персонажа мультфільму

 

До участі в нинішньому фестивалі допущені 52 стрічки зі 32-х країн. В основну конкурсну програму включені трохи понад двох десятків картин.

 

Відбірковий комітет зробив ставку на добре відомі і навіть культові імена режисерів.

 

Датчанин Ларс фон Трієр запропонує сімейну драму Антихрист, головні ролі в якій виконали Віллем Дефо і Шарлотта Генсбур.

 

Єдиний представник американського кінематографа в конкурсній програмі фестивалю -Квентін Тарантіно - цього разу  представить фільм Безславні виродки.

 

У конкурсі бере участь також іспанець Педро Альмодовар зі стрічкою Порушені обійми із Пенелопою Круз у головній ролі.

 

У Канни приїхав і 86-літній французький метр Ален Рене. Піввіку назад він тут святкував перемогу з картиною Хіросіма, любов моя, а тепер має намір представити фільм Дикі трави.

 

У головному конкурсі будуть брати участь французи Жак Одьяр зі стрічкою Пророк, Ксавье Джаннолі (Початок) і Гаспар Ное (Зненацька порожнеча).

 

Британію представить фільм Кена Лоуча В пошуках Еріка. Джейн Кемпіон привезла картину Яскрава зірка - розповідь про любов знаменитого британського поета Джона Кітса.

 

Джерело: «Кореспондент».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY