detector.media
12.05.2009 12:30
Уряд США може зменшити податкове навантаження на видавців преси

50%-ве падіння рекламних доходів преси протягом останніх трьох років змусило керівництво США замислитися над необхідністю рятування галузі. Як повідомляє The Financial Times, загроза закриття газети Boston Globe впевнила уряд у тому, що раніше здавалося немислимим, - у необхідності втручання в ситуацію заради збереження високої якості місцевої преси. Про це виданню повідомив сенатор Джер Керрі, голова сенатського підкомітету з комунікацій, технологій та інтернету.

 

Наразі Конгрес розглядає декілька варіантів законодавчої підтримки галузі. Зокрема, невеликі видавці можуть отримати статусу неприбуткової організації. Також вивчається можливість збільшення періоду, протягом якого збитковим компаніям дозволяється претендувати на повернення податків, із двох до п'яти років.

 

Одним з найбільш суперечливих питань може стати послаблення антимонопольного законодавства. На таємній зустрічі в Сан-Дієго у квітні представники найбільших національних газет запропонували тимчасово послабити антимонопольне законодавство, що запобігає ціновим домовленостям. Такий захід дозволив би видавцям почати спільну дискусію з приводу того, яким чином вони можуть вимагати компенсацій від таких новинних агрегаторів, як Google, що безоплатно використовують їх контент.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY