detector.media
11.05.2009 23:21
Іранський суд відпустив американську журналістку Роксану Сабері

Іранський суд переглянув вирок ірансько-американській журналістці Роксані Сабері та замінив 8 років позбавлення волі 2-ма роками умовно, повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

 

Розгляд апеляції 31-річної журналістки відбувся 10 травня, на 2 тижні раніше за призначений термін, і тривав 5 годин. Суд заборонив Сабері займатися журналістикою в Ірані протягом найближчих 5 років і дав їй право виїхати з країни. Звільнена журналістка відмовилась від коментарів для преси.

 

Як уже писала «Детектор медіа», Роксану Сабері заарештували на підставі відсутності офіційної акредитації, після чого звинуватили у шпигунстві на користь США. Суд над журналісткою проходив у закритому режимі.

 

Вирок, винесений журналістці, яка має іранське та американське громадянства, спричинив різку критику США. Президент Барак Обама заявив, що «абсолютно впевнений, що вона не займалась шпигунською діяльністю. Вона - американка іранського походження, яку цікавила батьківщина її родини. Тому з нею повинні поводитися відповідним чином і її повинні відпустити».

 

На знак протесту 32-літня Сабері розпочала голодування, яке тривало два тижні.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY