detector.media
08.05.2009 16:53
Міліція просить відсторонити Вікторію Шилову від керування Дніпропетровською ОДТРК

Головне управління МВС України в Дніпропетровській області просить  Державний комітет з питань телебачення та радіомовлення відсторонити директора Дніпропетровської ОДТРК Вікторію Шилову на час проведення розслідування у кримінальній справі за фактом розкрадання майна телекомпанії. Про це йдеться в листі старшого слідчого з особливо важливих справ Геннадія Руденка до Держтелерадіо.

 

Нагадаємо, слідчим управлінням ГУМВС України в Дніпропетровській області порушено кримінальну справу за ст. 190 ч. 4 Кримінального кодексу України за фактом заволодіння шахрайським шляхом майном Дніпропетровської обласної державної телерадіокомпанії в особливо великих розмірах. Підставою для порушення кримінальної справи стали матеріали дослідчої перевірки за заявою голови облдержаднімістрації Дніпропетровської області Віктора Бондаря. Зокрема, у 2008 році Дніпропетровська ОДТРК з метою придбання апаратури радіомовлення, телебачення та зв'язку за рахунок коштів, наданих з обласного бюджету, уклала договір із переможцем тендера – приватним підприємством «Гарант-Сервіс». Останнє, за інформацією ГУМВС, обов'язків за угодою не виконало, апаратуру покупцеві не поставило та шахрайським шляхом заволоділо вищевказаними бюджетними коштами.

 

Пан Руденко наголошує на тому, що Вікторія Шилова в телеефірі обласного телебачення дала коментар щодо факту  порушення вказаної кримінальної справи «з особистою негативною оцінкою», і таким чином  порушила таємницю слідства та конфіденційність інформації пов'язаної з розслідуванням кримінальної справи. «Прошу надати належну оцінку діям генерального директора ДОДТРК Шилової В.В., вжити заходів щодо недопущення у подальшому посадовими особами даних досудового слідства», – йдеться в листі Геннадія Руденка. На підставі цього  ГУ МВС у Дніпропетровській  області просить відсторонити пані Шилову.

 

Заступник голови Держкомтелерадіо  Олександр Курдинович в коментарях ТК наголосив на тому, що рішення з цього питання комітет прийматиме не раніше наступного тижня.

 

«Ми ще не маємо всіх матеріалів, на підставі яких прийматимемо рішення. Адже окрім цього листа, у нас поки немає жодного документального підтвердження щодо ситуації, яка стала підставою для написання цього листа. Ми зараз  оформлюємо офіційні запити до МВС і до КРУ».

 

 «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY