detector.media
07.05.2009 07:47
Медіа-профспілка відрядила комісію в редакцію «Українського тижня»

Незалежна медіа-профспілка України обурена зривом колективних переговорів у виданні, де працюють члени НМПУ та «фактичним звільненням профспілкових активістів за їхню громадську діяльність». Про це йдеться у заяві за підписом голови профспілки Романа Скрипіна.

 

«Вбачаємо у цьому рецидив минулого та абсолютно дикунський спосіб вирішення трудових стосунків у ТОВ «Український Тиждень».Доводимо до відома пана Макарова та пана Цуприка, що  Право окремих працівників та колективу представляти свої інтереси через профспілку захищене Конституцією України та її законодавством. Ніщо не може бути підставою, щоб позбавити колег права домовлятись про умови праці та гідну платню», - йдеться в заяві.

 

Нагадаємо, в ході колективних переговорів у редакції «Українського тижня» голова профспілкового осередку Сергій Гузь потрапив під скорочення. Журналіст стверджує, що керівництво неофіційно пояснило своє рішення саме його профспілковою активністю, тим часом як представник інвестора Роман Цуприк та шеф-редактор Юрій Макаров це спростовують. Після того, як Сергій Гузь звернувся по підтримку до журналістських організацій, що є партнерами НМПУ, ситуація набула міжнародного розголосу, і вже декілька найавторитетніших спілок журналістів висловили своє занепокоєння порушенням прав українського колеги.

 

Комітет НМПУ вирішив створити профспілкову комісію та скерувати її на підприємство для з'ясування усіх обставин конфлікту. Профспілковій комісії надано повноважень, передбачених статтею 21 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» та Статутом НМПУ.

 

«Вимагаємо від власників та керівників ТОВ «Український Тиждень» усунути порушення трудового та профспілкового законодавства і відновити колективні переговори. Сподіваємося, що керівництво ТОВ «Український тиждень» знайде у собі сили та здоровий глузд повернутися до переговорів, якщо для нього представляють цінність такі поняття як свобода слова та демократія. Подальша доля і репутація видання залежатиме виключно від дій менеджменту видання ТОВ «Український тиждень», - ідеться в заяві.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY