detector.media
03.05.2009 14:33
5 травня - прес-конференція, присвячена початку третього фестивалю сучасної білоруської культури «Білоруська весна-2009»

5 травня 2009 року о 13.30 в інформаційному агентстві УНІАН за адресою вул. Хрещатик, 4 відбудеться прес-конференція, присвячена початку третього фестивалю сучасної нецензурованої білоруської культури «Білоруська весна-2009».

 

З-поміж учасників - Алесь Пушкін, художник і перформер (Білорусь), знаний за фільмом Анджея Фідика «Білоруський вальс». Стрічку теж покажуть у рамках Фестивалю.

 

Фестиваль триватиме в Києві 3-го до 18 травня, а також відвідає інші міста України, зокрема Львів, Харків, Тернопіль, Івано-Франківськ, Донецьк.

 

У програмі  - кінопокази документальних фільмів про Білорусь, фотовиставка «Білоруська витримка, 30'», присвячена сучасній білоруській реальності, поетичний слем між білоруською та українською командами, концерти білоруського етно-гурту, карнавальна хода за участі білоруського театру, круглий стіл про цензуру у ЗМІ і книговиданні та інші події.

 

У конференції візьмуть участь представники Ініціативи «Солідарність», організатор театрального напрямку фестивалю, український білорус, Аляксєй Рубанав, координатор фестивалю Ілько Гладштейн (Україна); а також гості фестивалю: художник і перформер Алесь Пушкін (Білорусь) та капітан слем-збірної, поет Дмитро Лазуткін (Україна).

 

«Білоруська весна-2009» дружить із фестивалями DocuDays, WizzArt, «Київськими лаврами» та Семінарами творчої молоді. Також фестивалю сприяють: кіноклуб НаУКМА, Мистецьке об'єднання «Остання Барикада», журнали «ШО» і «Детектор медіа»; «Молоде Радіо», а також мистецькі портали Azh.com.ua, Artvertep.dp.ua, Sumno.com.

 

Партнером фестивлю у Білорусі є культурна кампанія «Будзьма».

Анонси, звіти, фоторепортажі та всі новини Фестивалю шукайте на сайті.

 

Реєстрація на прес-конференцію почнеться на місці о 13.30.

Прес-аташе фестивалю - Аріна Рябінська, +38 (097) 778-86-83, +38 (093) 495-54-55, arinariabinska@gmail.com

 

Джерело інформації: http://vesno.blox.ua/2009/05/Pushkin-u-Kiyevi.html

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY