detector.media
30.04.2009 13:52
Кабмін пропонує зняти обмеження на вартість передплати й доставки вітчизняних періодичних друкованих видань

Кабмін подав до парламенту законопроект про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку засобів масової інформації і соціальний захист журналістів» (щодо тарифів на передплату й доставку періодичних видань), який пропонує зняти обмеження вартості послуг із оформлення передплати й доставки вітчизняних періодичних друкованих видань, повідомляє Smi.liga.net

 

Зокрема, законопроект пропонує відмовитися від чинної норми, згідно з якою «тариф на оформлення підписки й доставки повинен становити не більш ніж 40% від собівартості одного екземпляру підписного видання».

 

Проект розроблено за ініціативи Міністерства транспорту і зв'язку України.

 

У супровідній до нього записці зазначено, що вказані тарифи не змінювалися протягом 5 років. У результаті обмеження вартості таких послуг державні підприємства недоотримують 20-25 млн грн доходу щороку, і збитки компенсуються за рахунок державного бюджету.

 

Окрім того, наразі існує дискримінація видань із незначним накладом, які мають вищу собіварість, а отже, і вищий тариф для доставки.

 

Міністерство транспорту і зв'язку вважає, що прийняття згаданого акту зменшить щорічні видатки держбюджету на 11,7 млн грн.

 

Джерело: Smi.liga.net

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY