detector.media
30.04.2009 11:20
Андрій Бенкендорф: «Ми сподіваємося не на зростання рейтингу, а на любов, на прихильні почуття наших глядачів»
Андрій Бенкендорф: «Ми сподіваємося не на зростання рейтингу, а на любов, на прихильні почуття наших глядачів»
Головний продюсер ТРК «Київ» розповів про плани телеканалу до 9 травня.

- Які плани телекомпанії на 9 Травня?

- Тиждень із четвертого до десятого травня ефір ТРК «Київ» буде присвячено Великій Вітчизняній війні. Для цього ми навмисне закупили і покажемо дуже відому кіноепопею Юрія Озерова "Визволення». Цю багатосерійну кінокартину знімали до 40-річчя перемоги, тобто, у вісімдесятих. Всього покажемо 12 серій, які утворюють 7 фільмів епопеї. Окремі фільми є двосерійними.


Перша частина епопеї - «Битва за Москву», яка складається з 4 серій. Далі глядачі побачать - «Вогняну дугу», «Сталінгра», фільм про операцію «Багратіон» і звільнення Європи, тобто «Битву за Берлін» та «Останній штурм».

Це все так зване велике кіно, бо це один із наймасштабніших фільмів.

 

- Як виникла ідея показати глядачам саме «Визволення»?

- Ми справді довго шукали, щоб таке особливе показати нашим любим ветеранам, на яких, зрештою, орієнтується наш телеканал. Адже люди старшого і літнього віку є нашою основною аудиторією. Варіантів було безліч, але в нас не лежала душа до того, щоб показувати, наприклад, якусь довгу сучасну американську кінорозповідь. Ми шукали щось таке справді гідне уваги і саме радянське. І нарешті знайшли таку величезну епопею.


Ми ухвалили рішення, що хоча кінопоказ відбувається в суботу та неділю, але саме на ці травневі свята ми відступаємо від звичного графіку і покажемо цей фільм напередодні свята. І під час самого святкування показ також триватиме.

 

- Тобто щодня протягом тижня на екрані ТРК «Київ» триватиме «Визволення»?

- Кінопоказ епопеї розпочинатиметься щодня о 17.00, оскільки стрічки тривалі, а багато людей старшого віку рано лягають спати. А в суботу і неділю графік інший. Під час вихідних останні серії фільму демонструватимуться о 19.10 та після вечірнього випуску новин - о 21.30.

 

- Це будуть відтитровані стрічки, адже знімали їх, як відомо, російською?

- Так, звісно. Усі стрічки відтитровані українською мовою. Мабуть, нема сенсу робити переклад озвучення, тому що це відволікало б увагу. У цих фільмах знялися такі відомі актори, як Олялін, Ножкін, Ульянов, Голубкіна. Це все покоління заслужених і відомих людям акторів.

 

- Йдеться про подарунок ветеранам війни, або іншими словами - благодійництво?

- Так. Саме так. Це подарунок ветеранам війни.

 

- Як багато учасників війни серед телеглядачів телерадіокомпанії "Київ»?

- Важко сказати напевно. Це, мабуть, неможливо порахувати. З кожним роком ветеранів залишається все менше. Проте я певен, що всі київські ветерани війни і люди цього віку дивитимуться наш канал, тому що... Власне, я навіть не знаю, як висловити те, чому ми сподіваємося, що так буде. Це, мабуть, не дуже просто висловити словами.

 

- Це, мабуть, тому, що ви хочете зробити подарунок собі, зробивши послугу ветеранам? Адже міркування про рейтинг телеканалу, мені принаймні так здалося, далеко не на першому місці.

- За великим рахунком, саме так. Нам приємно це робити. Це справді той випадок, коли ми сподіваємося не на зростання рейтингу, а на любов, на прихильні почуття наших глядачів.


Щоправда, йдеться не лише про такі міркування. Річ у тому, що в багатьох працівників нашого телеканалу батьки і діди також були на війні. Мабуть, наші почуття також можна назвати почуттям обов'язку. Наприклад, дід мого заступника Дениса Замрія пройшов із боями від Херсона до Сталінграда, де був тяжко поранений - підірвався на міні. У нього було військове звання сержанта. Дід нашого програміста Вадима Федорчука був танкістом. Воював із 43-го до 45-го року. Зрештою, війна так чи інакше позначилася на долі всіх родин. Я загадав лише те, що я добре знаю. Весь народ колишнього Радянського Союзу так чи інакше був причетним до тих подій.

 

- Чи торкнулися вашої телекомпанії поширені у пресі дебати про те, чи варто показувати радянські стрічки? Вам доводилося наполягати, аби показати фільм на екрані?

- Ні. Нічого такого не було.

 

- А прохання показати такі фільми були?

- Так, звісно. І нам телефонують, і за телефоном «Служби допомоги мера киянам" було чимало дзвінків із такими проханнями. Хоча конкретних назв, як правило, не було. Кияни лише просили показувати фільми про цю війну, аби нащадки не забували.

 

- Кіноепопея «Визволення» - це все, чим відрізнятиметься ефір протягом наступного тижня від ефіру в інші періоди?

- Ні. У програмі також показ запису з концерту до Дня визволення «Ми вас пам'ятаємо". Ми покажемо 10 травня ветеранам концерт на їхню честь у палаці «Україна", який відбудеться 9 травня. Також ми зняли невеликі ролики по 5-7 хвилин, які демонструватимемо протягом 9 травня. Це розповіді ветеранів та про ветеранів.

 

Фото Павла Пащенка, «Хрещатик»

 

Іван Рибалко, «Хрещатик»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY