detector.media
23.04.2009 15:08
Київрада рекомендує Черновецькому звільнити Бектурсунова

Депутати Київської міської ради підтримали два проекти рішень щодо діяльності комунальних засобів масової інформації: про висвітлення роботи депутатів комунальними ЗМІ та про проведення конкурсу для відбору кандидатів на заміщення вакантних посад керівників муніципальних ЗМІ.

 

Секретар комісії Київської міської ради з місцевого самоуправління, регіональних, міжнародних зв'язків та інформаційної політики Юрій Дмитрук, доповідаючи про ці питання, зазначив: «Одним із радників міського голови є Казбек Бектурсунов, який із точки зору більшості фракцій на сьогоднішній день впливає не політику комунальних ЗМІ міста Києва. Тому ми рекомендуємо міському голові звільнити його з посади радника, а в подальшому радникам на громадських засадах – не втручатися у діяльність комунальних ЗМІ. А щодо в. о. директора ТРК "Київ" Дмитра Джангірова радимо створити контрольну комісію і розібратися з питаннями переривання трансляції».  Нагадаємо, обурення депутатів викликало те, що пряму трансляцію засідання Київради було перервано на 20 хвилин демонстрацією святкування річниці церкви «Посольство Боже», до якої належить Леонід Черновецький.

 

Депутати майже одноголосно підтримали питання про проведення конкурсу – 100 голосів «за». Питання щодо Казбека Бектурсунова та Дмитра Джангірова з першої спроби не набрало більшості голосів. Після переголосування «за» проголосувало 62 депутати.

 

Секретар Київради Олесь Довгий під час обговорення зауважив, що зазначена оцінка діяльності комунальних ЗМІ є однією з найм'якших, які можна дати їхньому відверто хамському і зневажливому ставленню до Київради в цілому і до всіх без винятку депутатів. І хоча він вважає, що рекомендувати щось міському голові є некоректним, але зазначена оцінка відносно будь-кого, хто ігнорує пленарні засідання, а відтак не надає інформацію належним чином, на його думку, є  абсолютно справедливою.  

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY