detector.media
22.04.2009 16:21
Нацрада винесла попередження радіостанції «Європа Плюс Київ» за ненормативну лексику в ефірі
Нацрада винесла попередження радіостанції «Європа Плюс Київ» за ненормативну лексику в ефірі

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 22 квітня винесла попередження ТРК «Європа Плюс Київ» (позивні «Європа», «Європа 1») за нецензурну лексику в ефірі.

 

Запис висловів, що прозвучали в ранковому шоу в ефірі 30 вересня 2008 року, було віддано на експертизу Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі. Нацрада отримала висновок НЕК про те, що фрази є нецензурними. Серед кількох висловів, відправлених на експертизу, найм'якішим був: «Прошла любовь - завяли помидоры». Також в записі фігурували замінники слів «капець» і «блін».

 

Представник радіостанції пояснив, що справді в ефірі 30 вересня стався неприємний випадок: додзвонився слухач, який вжив під час інтерактивного спілкування з діджеями ненормативні слова. За словами представника, дисциплінарні заходи впливу були вжиті щодо діджея та програмного директора станції: їх було усунуто з посади на 6 місяців. Проте ці аргументи не завадили Нацраді прийняти рішення про винесення попередження.

 

Нагадаємо, у травні 2008 року за матюки в ефірі було попереджено «Радіо Рокс». Керівництво радіостанції звільнило ведучого, який, згідно з матеріалами перевірки, непристойно висловився в ефірі 5 разів.

 

 «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY