detector.media
22.04.2009 13:23
Журналістські асоціації Сербії закликають ушанувати загиблих від бомбування Будинку радіо і телебачення

23 квітня 2009 року минає десять років від дня бомбардування силами НАТО Будинку радіо і телебачення Сербії, під час якого було вбито 16 працівників телецентру.

 

Асоціація журналістів Сербії (UNS) та Об'єднання журналістів Сербії (SNS) виступили зі зверненням до світової журналістської громади з цього приводу. Сербські журналісти закликають колег пам'ятати й поширювати інформацію про те, що Будинок радіо й телебачення Сербії було атаковано силами НАТО як військову ціль.

 

Щороку Сербія вшановує пам'ять загиблих журналістів о 02.06 ночі - саме в цей час Будинок радіо й телебачення зазнав атаки, скорботні церемонії тривають того ж дня о 14.06. Представники UNS і SNS відправили листа президентові Міжнародної федерації журналістів Джиму Бумелі (Jim Boumelha) з ініціативою відзначати 23 квітня як День пам'яті.

 

Крім того сербські журналісти домагатимуться, щоби частину будівлі, пошкоджену атакою сил НАТО, було збережено в такому самому вигляді і щоби вона стала нагадуванням: ЗМІ ніколи не повинні бути військовою мішенню. Журналісти Сербії сподіваються, що світова журналістська спільнота долучиться до їхньої кампанії «ЗМІ - не військова мішень».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY