detector.media
21.04.2009 08:55
Іранська влада погодилась переглянути справу засудженої американської журналістки
Іранська влада погодилась переглянути справу засудженої американської журналістки

Генеральний прокурор Ірану аятола Махмуд Хашемі Шахруді заявив, що справа журналістки Роксани Сабері, засудженої до 8 років ув'язнення за звинувачення у шпигунстві на користь Сполучених Штатів Америки, буде переглянуте, повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

 

За словами прокурора, суд повинен узяти до уваги всі аспекти цієї справи. Раніше до прокуратури звернувся президент Ірану Махмуд Ахмадинеджад, наполягаючи на дотриманні права Сабері на захист.

 

Роксану Сабері заарештували на підставі відсутності офіційної акредитації, після чого звинуватили у шпигунстві на користь США. Суд над журналісткою проходив у закритому режимі.

 

Винесений журналістці, яка має іранське та американське громадянства, спричинив різку критику США. Президент Барак Обама заявив, що «абсолютно впевнений, що вона не займалась шпигунською діяльністю. Вона - американка іранського походження, яку цікавила батьківщина її родини. Тому з нею повинні поводитися відповідним чином і її повинні відпустити». Він також висловив намір працювати із іранською стороною, яка не має дипломатичних відносин із США, через швейцарських посередників. Журналістку у в'язниці вже відвідали її батьки.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY