detector.media
16.04.2009 14:35
Cуд зобов’язав вінницьку газету «33-й канал» компенсувати 157 тис. гривень моральної шкоди Григорію та Ігорю Калетникам

Апеляційний суд міста Києва майже на половину зменшив компенсацію моральної шкоди у справі за позовом Григорія та Ігоря Калетників до вінницької газети «33-й канал» про захист честі, гідності й ділової репутації та відшкодування моральної шкоди. Видання має сплатити компенсацію в розмірі 157 тис. гривень. Про це повідомляє Інститут масової інформації.

 

Раніше, 4 лютого 2009 року, Шевченківський районний суд міста Києва присудив сплатити  270 тис. гривень моральної шкоди разом з судовими витратами (загалом близько 300 тис.).

 

Причиною позову колишнього й чинного народних депутатів, батька й сина Калетників, до «33-го каналу» став передрук з газети «Дело» та інтернет-видань інформації про причетність високопосадовців до корупційних і контрабандних схем. Відповідно до ст. 42 закону про пресу, у разі передруку газета не відповідає за таку інформацію. Але суддя першої інстанції із цим не погодився, оскільки цитати з тексту першоджерела не були взяті в лапки і не вказувалася точна адреса інтернет-сайтів та номер газети «Дело».

 

До першоджерела спірної інформації, газети «Дело», Калетники позивалися на суму 30 тис. гривень, але згодом уклали мирову угоду з виданням. Подібну пропозицію з боку «33-го каналу» позивачі відкинули.

 

Наразі газета планує подавати касаційну скаргу на рішення суду першої інстанції та постанову апеляційного суду.

 

Водночас, як повідомляється в останньому числі «33-го каналу», колектив газети подає до суду на Григорія Калетника позов про захист честі, гідності й ділової репутації. Причиною позову стало його інтерв'ю Вінницькому обласному державному телебаченню в програмі Андрія Орленка, яке транслювалось вже двічі. «Такої відвертої неправди та образ щодо опонентів, напевно, ще не дозволяв собі з екрану телевізора жоден із нардепів та політиків. Думаємо, що честь та гідність колективу, засновника та головного редактора мають бути оцінені в позові не менше, як це зробили Ви із своїм сином, народним депутатом від комуністів Ігорем Калетником на огляд преси, за який, за законом, несе відповідальність першоджерело», - йдеться у відкритому зверненні до відповідача на сторінках газети.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY