detector.media
16.04.2009 13:21
Ганна Герман: Генпрокуратура не виявила факту злочину в смерті Ігоря Плужнікова

Генеральна прокуратура не виявила факту злочину в смерті Ігоря Плужнікова. Про це сьогодні на брифінгу у Верховній Раді заявила Ганна Герман, голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації.

 

Нагадаємо, 2 квітня 2009 року в парламенті зареєстровано проект Постанови «Про утворення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин смерті народного депутата України IV скликання Ігор Плужнікова та заволодіння невідомими особами його власністю, акціями телекомпанії "Інтер"», № 4311. Автор проекту - Володимир Пилипенко (БЮТ), член парламентського Комітету з питань правової політики.

 

За словами пані Герман, група народних депутатів звернулась до Генеральної прокуратури України щодо ситуації, що склалася навколо «Інтера».

 

«В  результаті перевірки ситуації щодо  відчуження акцій  АТЗТ «Українська незалежна ТВ-корпорація» у порушенні  кримінальної справи було  відмовлено. Також Генеральна прокуратура повідомляє, що даних щодо володіння Хорошковським та Фірташем акціями АТЗТ «Українська незалежна ТВ-корпорація» не встановлено», - зазначила Ганна Герман.

 

Окрім цього, за її словами, правоохоронними органами Республіки Німеччина встановлено,  що смерть Ігоря  Плужнікова є природною, і жодних ознак нещасного випадку, самогубства чи отруєння не містила. Враховуючи це, Шевченківська прокуратура міста Києва відмовила у розслідуванні  смерті Ігоря Плужнікова.

 

 

 «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY