detector.media
11.04.2009 20:22
Лукашенко не бачить проблеми в закритті російських каналів у Білорусі – адже в Росії нема білоруських
Лукашенко не бачить проблеми в закритті російських каналів у Білорусі – адже в Росії нема білоруських

Президент Білорусі Олександр Лукашенко не бачить проблеми у тому, що на території цієї держави припинено ретрансляцію низки державних та приватних російських телеканалів, повідомляє БАЖ.

 

Про це Лукашенко заявив під час зустрічі з губернатором Ленінградської області Росії. «Знов розкручують темУ, що ми начебто позакривали російські канали. НТВ іде, ОРТ («Первый канал. Всемирная сеть», - ТК) працює разом із нашим каналом ОНТ. Ті канали, які повинні бути присутніми, транслюються в Білорусі», - наголосив білоруський президент. За його словами, він не вбачає у припиненні трансляції деяких російських телеканалів жодної небезпеки.

 

Разом із тим він зазначив, що у медіапросторі Росії практично не діють білоруські ЗМІ. «Назвіть бодай один наш канал, який транслюється в Росії. Створили канал «Беларусь-ТВ». Пам'ятаю наші переговори з Путіним, коли домовились забезпечити економічний інтерес. Так у деяких місцях кабельні мережі дозволили ввійти, а в Москві запросили сплатити під 45 мільйонів доларів!», - сказав Лукашенко. На його думку, відсутність білоруського телебачення в Росії та Євросоюзі створює проблеми для потенційних інвесторів та партнерів, оскільки на цих територіях немає об'єктивної інформації про життя в Білорусі.

 

«Білорусь взагалі не представлена в російському медійному просторі. А якщо представлена, то Президент - ідіот, діти в нього ненормальні, шахраї. Навіть дійшли до малюка - 5 років ще нема... Що ж це за ставлення до глави держави? В нас хоч одне погане слово на адресу Медведєва, Путіна, посла Росії ви чули? Ні!», - сказав президент Білорусі. Проте, за його словами, він уже дійшов згоди з президентом Росії щодо того, що ситуацію буде врегульовано в ході переговорів між головами президентських адміністрацій.

 

Нагадаємо, з 1 квітня було припинено ретрансляцію на території Білорусі російських телеканалів РЕН ТВ, «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «НТВ-Мир» та TVCi, оскільки вони не виконали формальностей, передбачених ухваленим нещодавно законодавством.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY