detector.media
02.04.2009 11:50
Провокатор намагався підкупити журналістів російської «Нової газети»

У Москві порушено кримінальну справу проти 22-річного Дмитра Копилова. Його обвинувачують у  спробі підкупити журналістів «Нової газети», пише Lenta.ru із посиланням на «Коммерсантъ».

 

Наприкінці  березня Копилов з'явився в редакцію «Нової газети». Він представився Дмитром Крестовським і запропонував 3-4 мільйони карбованців за «підкоректування редакційної політики».

 

Копилов неприродно голосно запитував, скільки коштує розміщення замовного тексту. Журналісти вирішили, що бесіду підозрілий відвідувач записує на диктофон.

 

Редакція звернулася до правоохоронних органів, і Копилова заарештували при передачі 89 тисяч карбованців як авансу за замовний матеріал. Нині він обвинувачується за статтею 204 КК РФ («комерційний підкуп»), яка передбачає до трьох років ув'язнення.

 

У «Новій газеті» не сумніваються, що за провокацією стоїть молодіжний рух «Наші», членом якого був Копилов і у акціях якого брав активну участь.

 

Наприкінці  березня між «Новою газетою» і рухом «Наші» виник конфлікт. Видання опублікувало матеріал, у якому відзначалося, що один із комісарів «Наших» міг бути причетним до нападу на Бориса Нємцова 23 березня в Сочі. «Наші» у відповідь заявили про намір подати на газету в суд.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY