detector.media
«Телекритика»
31.03.2009 23:13
Запитання не для білявок
Запитання не для білявок

На адресу ТК надійшов лист від читача Станіслава Несторенка, в якому він звинуватив творців шоу «Хто проти блондинок?» на Новому каналі в некоректному формуванні фінального запитання, на яке в програмі не подавалося правильної відповіді. «І ось фінальне питання, джек-пот на 50 тис. Питання: На якій Біблії присягає Президент України? Ваш варіант відповіді - Острозька Біблія. Але насправді Президенти України присягають на Пересопницькому Євангелії. Детальніше про цю Біблію ви можете прочитати тут http://peresopnytske.org.ua/. Таким чином фінальне запитання шоу було заздалегідь програшним, тому що на нього не було правильного варіанту», - йдеться в листі пана Несторенка.

 

На прохання ТК продюсер проекту «Хто проти блондинок?» Вікторія Забулонська прокоментувала ці звинувачення: «Справді, традиційно Президент України присягає на Пересопницькому Євангелії, однак питання, як і всі у програмі, було з "підвохом". Відомий факт, коли Віктор Ющенко одного разу присягав саме на Біблії, Острозькій Біблії».

 

На підтвердження цієї тези Вікторія Забулонська зацитувала низку українських видань: «23 листопада 2004 року... Віктор Ющенко присягав на Острозькій Біблії, яка є символом української культури і першим повним канонічним православним виданням Святого Письма, що було здійснено в старовинному Острозі 1581 року, в стінах першого вищого навчального закладу Східної Європи - у славнозвісній Острозькій слов'яно-греко- латинській академії» («День», №14, 28.01.2005). Того дня «на трибуну (Верховної Ради) вийшов найстарший депутат парламенту Ігор Юхновський і попросив Віктора Ющенка піднятися і скласти присягу Президента на Острозькій Біблії (1581 року)» («Волинь»)».

 

Тож, за її словами, оскільки у формулюванні запитання було вжито слово «Біблія», правильною відповідю є Острозька Біблія, а не Пересопницьке Євангеліє: «Факт присяги на Біблії прокоментував сам гравець, що дав правильну відповідь».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY