detector.media
26.03.2009 07:21
«Укртелеком» запустив послугу IPTV в трьох регіонах
«Укртелеком» запустив послугу IPTV в трьох регіонах

ВАТ «Укртелеком» запустив послугу інтерактивного цифрове телебачення (IPTV) під торговою маркою U.TV. Про це повідомляє офіційний сайт телекомунікаційної компанії.

 

З 25 березня 2009 року підключитися до U.TV можуть абоненти «Укртелекому» в Києві та області, на Вінниччині та Запоріжжі. Як повідомляє ProIT з посиланням на «Кримське інформаційне агентство», «Укртелеком» планує запустити IPTV також у Сімферополі.

 

Послуга цифрового телебачення доступна у пакеті «ОГО!+U.TV», мінімальна вартість якого до 31 травня 2009 року становитиме 100 грн. Для отримання послуги необхідні телефонна лінія від ВАТ «Укртелеком», технічна можливість надання пакету послуг  «ОГО!+U.TV», а також додаткове устаткування - мультимедійний ADSL-модем та телевізійна приставка, яка дозволяє перегляд телепрограм з чіткістю зображення SD та НD.

 

Нині U.TV пропонує для перегляду 26 телеканалів України, Росії та світу. З українських мовників до пакету увійшли канали групи «Інтер», Перший національний і «24». Передбачено, що перелік телеканалів буде розширюватися. Нагадаємо, що раніше «Укртелеком» офіційним листом повідомив Незалежну асоціацію телерадіомовників, що в пакеті каналів, які транслюватимуться способом IPTV, немає місця для місцевих і регіональних мовників.

 

Першою в Україні послугу IPTV запустила 2008 року в Одесі компанія «Комстар Україна». З початку 2009 року про старт інтерактивного цифрового телебачення в Києві оголосили компанії «Космонова» (ТМ «Коло ТБ») та «Українська мультисервісна мережа» (ТМ «Телехаус»). Водночас «Голден телеком» (ТМ Beeline) та «Фарлеп-Оптима» (ТМ Vega) відклали плани запуску IPTV на пізніший час.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY