detector.media
23.03.2009 09:34
Олесь Ульяненко позивається до НЕК з питань захисту суспільної моралі
Олесь Ульяненко позивається до НЕК з питань захисту суспільної моралі

Письменник Олесь Ульяненко подав позов до Окружного адміністративного суду міста Києва щодо визнання протиправним і скасування  рішення, яким було затверджено висновок №33Е від 02 лютого 2009 р. Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі.

 

Текст позовної заяви оприлюднив 23 березня представник письменника, адвокат Олег Веремієнко.  У заяві позивач вимагає надати належним чином засвідчену копію протоколу засідання Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, під час якого  затверджувався висновок № 33Е від 02 лютого 2009 року; список членів Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, присутніх під час засідання, на якому затверджувався висновок № 33Е від 02 лютого 2009 року, - із зазначенням (прізвищ, імен, по-батькові) всіх членів комісії, які брали участь в голосуванні, з зазначенням поіменних результатів голосування («за», «проти», «утрималось»); а також визнати протиправним і скасувати це рішення НЕК.

 

Нагадаємо, 12 лютого стало відомо про експертний висновок Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі (експерт Варвара Ковальська) щодо книжки Олеся Ульяненка «Жінка його мрії» (видавництво «Клуб сімейного дозвілля»), який визнавав твір порнографічним. Відтак видавництво прийняло рішення вилучити книжку з продажу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY