detector.media
08.11.2004 22:18
Заяву журналістів провідних телеканалів проти цензури підтримують громадяни, журналісти радіо та друкованих ЗМІ України та іноземних ЗМІ

08-11-2004„Детектор медіа" починає публікувати відгуки на Заяву тележурналістів, якою 28 жовтня вони висловили протест проти нинішньої ситуації із висвітленням перебігу виборчої кампанії на провідних телевізійних каналах України.

Левицька Катерина, Ірина Ящембська, Віктор Лінчевський, які складають неформальне об`єднання УПА (Українські парламентські аналітики.

Олександр Фіщук, системний адміністратор Проект підтримки приватизації землі в Україні підтримують позицію журналістів, які висловилися за професійне висвітлення вирішального періоду виборів.

Владимир Ширченко программист г.Днепродзержинск: "Мужики, Я не журналист, я программист. Но я поддерживаю Вас. Я горжусь, что у нас в Украине настояшие журналисты, которым надоело говорить неправду. Вы настоящие МУЖИКИ".

Редакція газети "Наше время плюс": "Мы искренне и полностью поддерживаем инициативу "ЗАЯВА ЖУРНАЛІСТІВ УКРАЇНСЬКИХ ТЕЛЕКАНАЛІВ", так как являемся таковыми! Мы, как и все журналисты, против двойных стандартов в изложении и подачи новостей нашим читателям! Мы за журналистскую этику и солидарность всех работников нашей профессии! Наша газета является членом ассоциации "УАИПП" куда входят около 100 изданий по всей Украине! Вместе мы СИЛА!"

Людмила Волок, журналіст:"Я - не телевізійний журналіст, але все одно ваша колега. Дуже хочеться пишатися вами за мужність, але: чому так пізно ви почали боротися проти цензури? Два останні місяці новини було просто гидко дивитися по ваших каналах. Ви хіба не розумієте, що громадська думка (особливо у провінції, де немае 5-го!) ВЖЕ сформована? А сьогоднішня акція, вибачте,нагадуе спробу врятувати кар`єру (а раптом Ющенко-таки виграє вибори? Голови ж можуть полетіти у всіх представників другої древньої, хто його паплюжив і "с прідиханіем" розказував про чергові звершення прем`єра). Хто з вас насмілиться сьогодні у прямому ефірі заявити на всю краіну: "ми брехали вам, люди"? Н1хто. Такий жаль..."

Юрій Дяков: "Заявление журналистов 5-ти телеканалов УТ - это мужественный шаг!!!Это во многом может предопределить исход выборов и будущее нашей страны. Теперь есть шанс, что в Украине может наконец-то восторжествовать ЖУР-НА-ЛИС-ТИ-КА!!! До какой же степени уже тошнит от прихлебательства, от пиховшековщины...

Коллеги-журналисты, Вы - Умницы!!!"


Вілен Веремко кореспондент тижневика "Контракти:„Добридень, шановні панове! Я підтримую журналіств телевізійних каналів України у їх прагненні до об'єктивного висвітлення інформації. Щоправда, не знаю наскільки в даному випадку доречна підтримка працівника друкованого ЗМІ. Однак, ініціатива телевізійників мені дуже подобається і вона є дуже вчасною"

Максим Сергеев(спортивный журналист,газета "Команда"): „Вперед, ребята! Если не вы то кто же?!"

Михаил Шелудько:„Полностью поддерживаю инициативу коллег. А то я было вообще усомнился в том, что есть такое понятие на земле, как совесть. Особенно меня удивила подпись Иллариона Павлюка. Хочу лично его поддержать!"

Представительство Телекомпании НТВ в Украине -Пономарева Екатерина,Григорьев Андрей,Шатохин Алексей:"Хоть мы и не работники УКРАИНСКОГО телевидения, но всецело поддерживаем!!!!!!Мы с вами!!!!!!!!!!!!!"

Борис Лозінский виконавчий директор Adam Smith Advertising:"СЛАВА УКРАИНЕ! СЛАВА ЧЕСНЫМ ЖУРНАЛИСТАМ!!!"

Журналісти газети "За нашу Україну" - Андрій МЛИНОВИЙ - редактор відділу політики,Андрій ПАРФЬОНОВ - журналіст,Олена БІЛОЗЕРСЬКА - журналіст:"Ми, працівники загальнодержавної громадсько-політичної газети „За нашу Україну", висловлюємо підтримку журналістам „5 каналу" і готові приєднатися до акцій протесту. Ми висловлюємо занепокоєння ситуацією, яка наразі має місце в Україні. Відчувши на власному досвіді безліч способів тиску на незаангажоване слово, наше відносно ще молоде видання висловлює гордість та захоплення Вашим сміливим вчинком. Хочемо також подякувати, що у такі складні часи Ви не здаєтеся й знаходити у собі сили доносити чесне слово до людей, що з таким нетерпінням чекають Вашого виходу в ефір. До перемоги залишились лічені дні й ми переконані - кінець пануванню злочинної влади близько. Разом ми переможемо. Люди мають право знати правду, і ми всі разом не допустимо „прихватизації" вільного слова..."

"Детектор медіа" отримує листи від журналістів радіо, друкованих ЗМІ, громадськості:

1. Богдан Куфрик, Львів, газета "Експрес".

2. Підтримую акцію журналістів. Сподіваюсь, що це ще допоможе врятувати Україну і журналістську професію від тривалої кабали. Курус Ігор - Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення

3. Олег Александрович Удовенко, компанія "Бренд ейд".

4. Скачко Владимир, главный редактор "Кіевского телеграфа"

5. Ігор Чайка, голова Профспілки працівників мас-медіа м. Чернігова

6. Дмитро Онищук, гол. редактор газети "Заграница", Київ.

7. Владимир Чистилин, и.о.главного редактора, ответственный секретарь информационного агентства "STATUS QUO" г.Харьков 8. Безгодков Сергей Викторович, ООО Торговый дом "Молочная слобода". Полностью поддерживаю. Когда смотришь новости по центральным телеканалам - хочется плеваться.

9. Петро Білян, газета "Економічні відомості".

10. Наталья Рубан, автор сатирического журнала "Ревизор" , "7" телеканал, г.Харьков.

11. Я свосем не журналист, но хочу сказать спасибо всем журналистам, решившимся на такой шаг. Вы не представляете насколько это важно не только для украинской журналистики, но и для обычных граждан. Спасибо.

С уважением, Забияка Юрий, адвокат.

12. Выражаю искреннюю поддержку этим мужественным журналистам. Своим заявлением они возвращают сильно пошатнувшуюся веру в демократические идеалы в нашей стране, в журналистскую этику и профессионализм.

Дмитрий Попов.
ЗАО "И-Тек".

13. Микола Савельєв, заступник редактора газети "Ратуша", Львів, президент ГО "Центр "Журналістський правозахист"


14.Здравствуйте!

Полностью поддерживаю акцию и готов поставить свою подпись под Заявлением.


С уважением, Сергей Михайловский, директор по рекламе еженедельника "Місто.




15. Делегати установчого з'їзду Незалежної медіа-профспілки України висловлюють солідарність і підтримку колегам центральних телеканалів, які 28 жовтня розпочали протест проти необ'єктивного висвітлення виборів в Україні.

Ми також солідарні з журналістами 5-го каналу, що виборюють своє право працювати без тиску та перешкод.

Ми закликаємо всіх журналістів України підтримати колег у боротьбі за захист професійних стандартів об'єктивної журналістики.

Незалежна медіа-профспілка України утворена 28 жовтня 2004 року і має статус всеукраїнської профспілкової організації. Сьогодні НМПУ представлена організаціями в 16 областях України. Новий статус та організаційна структура незалежного профспілкового руху журналістів дозволить ефективніше захищати права журналістів, брати участь в галузевих тарифних переговорах, залучати до профспілки журналістів та створювати нові профспілкові організації.





16. Поистине гражданский поступок, молодцы ребята, держитесь вместе. На Вас смотрит вся страна. Aккаунт-менеджер - Кудряшова Виктория.




17. Спасибо, что опубликовали мое сообщение. К моим указанным данным можно добавить "Журнал "Порты Украины".Михаил Шелудько.




18. Шановні друзі !

Я інженер, не журналіст, але підтримую вас на шляху чесних новин, чесного вибору журналістської долі. Держава, прості люди можуть пишатися вашим громадянським вибіром між брехнєю та правдою. Це позиція і я та мої друзі склоняємо голову та аплодуємо на вашу честь.Правда переможе Медведчукові темники, Янукивичевого з Тигіпко шаленого використання адмінресурсу (премії пенсіонерам за правильне голосування, машини кожному ветерану, полковничі погони ледь живим колишнім сержантам та лейтенантам, тощо). Президентом України буде обрано розумну, фахову людину, не проффесора який розкручує гіперінфляцію, не рецидівіста-батька мафії, а толерантну порядну людину, яка вже постраждала від влади. Я і всі мої знайомі, друзі, родичі і ще багато, багато людей з різних верств населення, країн, міст і містечок будуть вибирати Ющенка новим Президентом України. Допоможі йому Бог, доля і наша підтримка.


З повагою,

Дерев`янко Анатолій Васильович, 60 років, інженер з телекоммунікацій.

19. Ви молодці. Ми звами. Нехай вони знають, що ще залишились чесні люди. Максим Корнійчук.




20. Вітаємо журналістів, що зробили важливий і мужній крок, приєднуємося до їхньої ініціативи й започатковуємо аналогічну ініціативу серед радійників.

Журналісти радіо НАРТ:

Кирило Булкін
Роман Ксанів
Юрій Луканов
Тетяна Малинка
Юлія Москаленко
Майя Нагорняк
Ростислав Павленко
Інна Підлуська
Оксана Рокита
Наталя Прокопанич
Тарас Хуторний
Олександр Євтушенко
Тетяна Ярмощук.






21. Браво!!!

Так держать, я как гражданин Украины горжусь Вами! Не здавайтесь, вы победите, а с Вами и вся Украина!!!


Станислав Валерьевич Петров, преподаватель.




22. ДЯКУЮ! Від всіх глядачів велике дякую сміливцям, які не побоялися виступити на захист об'єктивності новин та професійної гідності журналістів. Так тримати! Сподіваюся на підтримку з боку іншх журналістів.

Повністю підтримую вашу ініціативу, Гаук А.Р., студент КНУ ім.Т.Шевченка.




23. Ребята!!! Вы просто герои и настоящие патриоты! Слава Богу, что вы дали нам веру в то, что есть журналисты, имеющие свою гражданскую и профессиональную позицию в вопросах освещения предвыборных событий в Украине!!!! Мы ждем от вас правды!!! Поддерживаю вас и глубоко уважаю ваш поступок! Да, восторжествует справедливость!


Руслан Бахтыев,
гражданин Украины.

24. Чим можна допомогти? Михайло Грищенко, менеджер проектів, Агенція соціального проектування, (m.gryshchenko@asa.org.ua)




25. Шановні друзі - якщо можливо, хочу звернутися до Вас із проханням передати Марічці Падалко з "1+1" вислати свій номер телефону на цей e-mail для Марка Бачмаги.

Бажаю успіхів у відстоюванні професійної незалежності! Наперед дякую.


Марко Марко Бачмага Юрист Бейкер і Макензі Сі-Ай-Ес, Лімітед Бізнес-центр „Міленіум"


26. Я підтримую ініціативу журналістів "Цензуру Геть!"

З повагою, Сергій Клименко.




27. Мы с Вами!Свободная пресса-свободный народ в свободной стране!!!

Васильевы,Киричук,Ступак,Прокопенко.




28. Vitali.Oleksiouk@Kvazar-Micro.com - ПIДТРИМУЮ!


29. Д. Черначук. Огромное Вам спасибо! Вместе с Вами надеемся на лучшее. Устали жить во лжи!!!




30. Nikolay.Mostovenko@Kvazar-Micro.com - Поддерживаю




31. Я цілком підтримую цю акцію, а що можна ще зробити окрім того, що поставити підпис?

Борис Лебеда




32. Мужики, Я не журналист, я программист. Но я поддерживаю Вас Я горжусь, что у нас в Украине настояшие журналисты, которым надоело говорить неправду.

Вы настоящие МУЖИКИ




Ширченко Владимир
г.Днепродзержинск V_Shirchenko@mail.ru




33. Dobroho dnja. Ja nikoly ne pysav lysty pidtrymky, ale zaraz bachu, shcho real'no mozhe shchos' zminytys'. Tomu proshu vas, ne zdavajtes'. Zaraz nastupyv perelomnyj moment.

I ce shans vsijeji Ukrajiny diznavatys' pravdu. Shche vchora ja na 5 pochuv dumku pro mozhlyvyj

protest inshyh zhurnalistiv, a s'ohodni bach, shcho ce staje real'nistju. Duzhe djakuju vam za muzhnist'. Narod hoche pravdy i vy jiji mozhete daty. Jakshcho zaraz ne zlamaty mehanizm, to potim mehanizm zlamaje vas.


Z povahoju, Maksym Zaletskyy.

34. Фіщук Олександр, системний адміністратор, Проект підтримки приватизації землі в Україні

35. Шановні панове! Я - не телевізійний журналіст, але все одно ваша колега. Дуже хочеться пишатися вами за мужність, але: чому так пізно ви почали боротися проти цензури? Два останні місяці новини було просто гидко дивитися по ваших каналах. Ви хіба не розумієте, що громадська думка (особливо у провінції, де немає 5-го!) ВЖЕ сформована? А сьогоднішня акція, вибачте,

нагадує спробу врятувати кар"єру (а раптом Ющенко-таки виграє вибори? Голови ж можуть полетіти у всіх представників другої древньої, хто його паплюжив і "с прідиханієм" розказував про чергові звершення прем"єра). Хто з вас насмілиться сьогодні у прямому ефірі заявити на всю країну: "ми брехали вам, люди"? Ніхто. Такий жаль...


Людмила Волок, журналіст




36. От газеты "Наше время плюс" г. Запорожье.

Добрый день коллеги! Мы искренне и полностью поддерживаем инициативу "ЗАЯВА ЖУРНАЛІСТІВ УКРАЇНСЬКИХ ТЕЛЕКАНАЛІВ", так как являемся таковыми! Мы, как и все журналисты, против двойных стандартов в изложении и подачи новостей нашим читателям! Мы за журналистскую этику и солидарность всех работников нашей профессии! Наша газета является членом ассоциации "УАИПП" куда входят около 100 изданий по всей Украине! Вместе мы СИЛА! С наилучшими пожеланиями!


37. Добридень, шановні панове! Я підтримую журналістів телевізійних каналів України у їх прагненні до об'єктивного висвітлення інформації. Щоправда, не знаю наскільки в даному випадку доречна підтримка працівника друкованого ЗМІ. Однак, ініціатива телевізійників мені дуже подобається і вона є дуже вчасною.

З повагою, кореспондент тижневика "Контракти" Вілен Веремко




38. Хоть мы и не работники УКРАИНСКОГО телевидения, но всецело поддерживаем!!!!!!

Мы с вами!!!!!!!!!!!!!


Представительство Телекомпании НТВ в Украине

Пономарева Екатерина
Григорьев Андрей
Шатохин Алексей





39. Выражаю искреннюю поддержку этим мужественным журналистам. Своим заявлением они возвращают сильно пошатнувшуюся веру в демократические идеалы в нашей стране, в журналистскую этику и профессионализм.

Дмитрий Попов. ЗАО "И-Тек".




40. Володимир Хрущак, газета "Поступ", м. Львів.




41. Роман Онишкевич, газета "Ратуша", Львів.




42. Юрій Лобан, "Львівський портал".




43. Віктор Луговик, компанія "Драгон Капітал", Київ, (колишній випусковий редактор "Нового каналу").




44. Я, журналіст з ТернополяБорис Машлянка підтримую ініціативу столичних колег.




45. Підтримую. Всі ми хоч і живемо в перехідному періоді, проте це не означає що можна продавати свою совість та душу. Markiyan Duleba, Rule of Law Program manager, International Renaissance Foundation.




46. Хлопці і дівчата! Вам ЧЕСТЬ І СЛАВА! Щоб Вам не казали, Ви зробили це дуже вчасно. Вам, можливо буде трохи важко в наступні кілька днів, але це лише кілька днів. Дуже сподіваюся, що так зроблять усі Ваші колеги, бо інакше можна буде поховати як українську журналістику, зокрема, так і Україну вцілому.

Без перебільшення можна сказати, що доля моя і моїх співвітчизників, зараз дуже сильно залежить саме від того, що почують про наше життя наші ж громадяни сьогодні, завтра і післязавтра.

Тримайтеся! Ми з Вами!
Богдан Яблонський, адвокат, Адвокатська фірма "Грамацький і партнери".




47. Мы, журналисты крымских СМИ, поддерживаем борьбу украинских журналистов против цензуры со стороны власти. Вынуждены признать, что и сами неоднократно освещали необъективно предвыборную кампанию. Это было связано с позицией владельцев наших СМИ. Однако, такая ситуация не может продолжаться вечно. Пришло время гордо поднять свой головы и сказать свое НЕТ - ЦЕНЗУРЕ.

Считаем необходимым придерживаться этического кодекса журналистов.



Алексей Неживой,
гл. редактор ИАА "Новый регион - Крым"

Наталья Гаврилева, корреспондент газеты "Крымское время"

Михаил Бахарев, гл. редактор газеты "Крымская правда"

Юрий Першиков, соб. корр. телеканала "Интер"

Александр Мащенко, корреспондент газеты "Крымское время"

Игорь Азаров, ГТРК "Крым"

48. Шановні колеги-телевізійники! З Вашого боку це мужній крок. Сподіваюся, на те, що в практичних результатах цієї мужності ми зможемо пересвідчитися з підвищення об'єктивності і якості тих теленовин і інформаційних сюжетів, які Ви будете робити надалі на Ваших телеканалах. Удачі! З повагою, Сергій Кисельов, заввідділу журналу "Компаньон", координатор економічних програм Школи політичної аналітики при НаУКМА.




49. Гринштейн Игорь Яковлевич, журналист, газета "Юг", Одесса.

50. "Детектор медіа":

Наталія Лигачова,
Оксана Лисенко,
Ніна Краснова,
Сергій Черненко,
Анна Шерман,
Лариса Руденко,
Тетяна Рябокінь,
Наталія Данькова.






51.Игорь Лавриненко, замредактора отдела Власть, газета "Экономические известия"




52.Юрий ПАРХОМЧУК, Винница ("Киевские ведомости")




53.Олександр Бутенко, редактор "Української сторінки" газети "Баварський вісник", Мюнхен


54. Наконец-то, в Украине пришел конец идеологии директор Пробирной Палатки Козьмы Пруткова. В середине 19 века сей статский советник предложил проект "О введении единомыслия в России". Зараза сия надолго приклеилась и к Украине. Единомыслие, единоначалие, единообразие+наелись. Спасибо моим коллегам, друзьям и просто хорошим людям, которые сегодня публично заявили о своем нежелании, однобоко, однообразно, необъективно освещать ключевые события из жизни страны. Таким образом, сегодня представители всех основных телеканалов признали, что двухмесячное единомыслие центральных ТВ результат манипуляций и откровенной лжи владельцев масс-медиа. Сегодняшний демарш ведущих журналистов ICTV, Интера, 1+1, Нового канала, 5 Канал, НТН, подобен принципу домино. Вот только пока что коллег с СТБ этот демократический процесс ни как не зацепил. Видимо там еще никак не могут отойти от шокотерапии 99 года. Тогда на президентских перегонах помниться власть быстро научила тамошних оппозиционеров любить единовластие. Но теперь то, хочется верить, другие времена.


Александр Пасховер, журналист, НТН





55. Криницький Олег, модератор "Українського правозахисного порталу" www.upp.org.ua


56. Нарешті почалося! Ваш крок колеги, - вияв справжньої мужності - люської і професійної. Він реабілітує журналістику в Україні. І Україну можна привітати з пробудженням.


Тетяна Метельова, Григорій Волинцев
(фрілансери, Київ).




57. Джердж Сергій, ВГО Демократична дія, Київ.


58. Підтримую і без надії сподіваюсь.

Олексій Мусієздов,
Харків.


59. Наталя Беліцер, дослідник, Інститут демократії ім. Пилипа Орлика, Київ.


60. Віталій Довгич, журнал "ЄвроАтлантика".


61. Лучше поздно, чем никогда!


Татьяна Пархомчук,
корр. "Зеркало недели" (Винница)




62.Svitlana Weres,California, USA.




63. Ребята, я не журналист, но целиком Вас поддерживаю! Только бы не было поздно - уже много людей оболванено - мы уже почти "птенцы лукашенко". С уважением, А.Роман




64. Катерина Степанченко. Організація Українських Націоналістів, кампанія "ПОРА!" та рух "Чиста Україна!", Одеський регіон.




65. Ірина Лозінська, Міжнародна Мовна Академія" Монарх", виконавчий директор.




66. Мы, журналисты Николаевской интернет-газеты Mukola.net, с большой радостью узнали об уходе журналистов с "1+1" из-за несогласия с политикой канала и о заявлении украинских журналистов против давления на них. Наконец-то! Мы независимый сайт, у нас нет "стратегического инвестора", то есть целевого финансирования. Мы работаем практически на энтузиазме, то есть, без денег, но мы счастливы, что создали себе нишу для самореализации. То, что происходит сегодня в украинском телеэфире, позор для страны. Во многом мы, журналисты, виноваты сами. Но заблуждаются те, кто считает, что журналистику в Украине "нагнули" навсегда. Сегодня "5 канал" - тот остров, на котром собрались "последние герои", но ваш пример воодушевил многих и даже стал аргументом в споре с теми, кто является инструментом админресурса. Знаем, что редактор одной из николаевских газет в ответ на "накачку" от своего куратора по поводу появления в газете репортажа о визите Ющенко сказал, что не хочет, чтобы и от него ушли журналисты так же, как с "1+1". И это сработало! Главное, чтобы наше общее правоискательство не было ситуативным. Журналистика - не форма предпринимательства, а общественная функция. Пусть будет так сегодня и всегда. Мы с вами, мы радуемся тому, что беспардонный натиск на журналистику вызвал протест журналистов. Только сообща можно отстоять право на профессию и вернуть честное имя украинской журналистике.


Оксана Тихончук,
координатор проекта Mukola.net.




67. Панове товариство!

Я вас підтримую і всім серцем вболіваю за вас!!! Молодці.


Щиро,Оленка Шелюг.




68. Чому до гарної ініціативи приєднуються лише телевізійники? Я - редактор дніпропетровського випуску газети "Комсомольская правда в Украине" Борис Брагинський теж хочу висловити підтримку руху чесних людей.


69. Ганна Липківська, незалежний журналіст, позаштатний автор "Детектор медіа".


70. Ірина Маркевич, м.Гановер(Німеччина).




71. Ваша Заяава - це вирок Януковичу, Медведчукові та всім залишкам "імперії зла" в Україні. Так переможемо! Oleg Mushlovin, München.




72. Дорогі друзі! Оскар Левант якось сказав: "Хочте приклад справжнього ОБМІНУ думками? - Будь ласка. Приходишь до керівництва зі своєю думкою, а йдешь з думкою начальства". Так ось, після вчинку журналістів телеканалу "1+1" розумієшь, що життя за таким принципом - не для справжніх журналістів! Ваш приклад громадянської мужності надихає! І додає віри у перемогу здорового глузду над хамством та безпросвітністю.


Журналісти Фундації "Чинність закону" - Олег Спорников, Олександр Пасховер, Лариса Артюгина, Ольга Телічко, Лідія Гусина, Володимир Лозинський - Ми з вами.




73. Вікторія Сюмар - ІМІ, Голос Америки.




74. Здавалось, що наші ЗМІ задихнуться від того в якому режимі працюють. Було неймовірно приємним здивуванням дізнатись про заяву підписану журналістами сьогодні вдень. Це дійсно Поступок! Разом з вами!

Любомир Шумаков,
Доросле радіо, Київ.




75. Ви - молодці і справді мужні люди!!! Я цього від Вас так давно чекав, що вже переставало віритися і все ж таки це сталося! Я впевнений, що Ваші батьки гордяться Вами зараз. А в майбутньому Ви зможете з гордістю розповісти своїм дітям про те, що Ви зробили у цей важкий і вирішальний для нашої Батьківщини час. І вони пишатимуться Вами і Вашим вчинком. Ви показали, що ця країна може бути ВІЛЬНОЮ і тому вона має МАЙБУТНЄ.

Жаль, що я переходжу на особистості, але чи задумувались Піховшек, Добровольська, Мазур з 1+1, Леонтьєва, Пупков, Мельничук, Колодій з Інтеру, як і що скажуть своїм дітям і як вони дивитимуться їм у вічі? Пояснюватимуть, що гроші значать все, а честь, чесність і сумління - це щось із іншого світу чи з казок? Таку країну Ви хочете для Ваших дітей???

Два тижні тому в мене народилася донька. Колишній директор нашого Московського представництва, тайванець, вітаючи мене з народженням моєї Соломійки написав: "Це чудово, що вона народилася громадянкою незалежної України". І я понад усе хочу, щоб вона росла у дійсно ВІЛЬНІЙ і ДЕМОКРАТИЧНІЙ країні, пишаючись тим, що вона є її громадянкою.

Хочу лише попросити Вас, щоб за цей короткий час, який нам відведено історією (лише 20 днів), Ви використали усі Ваші можливості, розум і талант для того, щоб вирівняти криве дзеркало, яке Ви свідомо чи несвідомо створили своєю роботою. Розплавте його, замалюйте, поверніть, Це дійсно нелегко, але Ви вже зробили найскладніший перший крок. Тримайтеся!!!

З повагою,



Юрій Слісарук,
координатор Центру Міжнародної Торгівлі Тайваню в Україні.




76. Підтримую заяву колег. Надія Кемуларія.




77. Поддерживаю коллег с телевидения, их шаг -- настоящий ПОСТУПОК. Будет трудно, но -- держитесь, ребята! Предлагаю подумать над созданием фонда материальной поддержки уволившимся, готов участвовать.

Но! Но... Поздно, коллеги, поздно! Что бы мы сейчас ни делали -- задавят всех. Может быть, излишне пессимистично, но мы здесь, в Донецкой области, знаем об этом не по наслышке.
Виталий Выголов, редактор газеты "Привет", г. Краматорск Донецкой области.




78. Молодцы, это мужественный гражданский поступок! Я профессиональный Пиарщик и я очень ценю профессиональных журналистов. В нашей с Вами работе очень важны внутренние морально этические правила. Именно мы несем ответственность за формирование общественного мнения и его объективность. Наша чистая совесть должна быть дороже любых денег! Я очень надеюсь, что эти выборы окончатся победой демократических и европейских идеалов. СЛАВА УКРАИНЕ!

Дмитрий Сикорский, специалист по PR.




79. Вергелесов Валерий, зам.начальника комплекса "Вісті".




80. Pidtrymka i povaha zhurnalistam za muzhnist. Povernimsia do pravdy! Yaroslav Zahayskiy, hromadskyiy vybir 2004,Chicago USA.




81. Я поддерживаю заявление тележурналистов, хотя и представляю печатное СМИ - газету "Любимый Город". Наша газета не понаслышке знает, что такое давление власти и какие изощренные формы может это давление принимать. Очень надеюсь, что заявление поддержат многие региональные масс-медиа, пришло время решаться на такой шаг. Ведь в регионах, в провинции власть цинично использует СМИ в своих целях, вытирает ноги о профессию журналиста - и очень редко журналист, а порой, и целая редакция находи в себе мужество противостоять хамскому отношению власти к журналистике.

Ирина Резинкина,
главный редактор газеты "Любимый Город" (Луганская область).




82. Я с какого-то времени ожидал таких действий от наших журналистов. Стыдно мотреть и слушать ту ложь и откровенные инсинуации, что звучали по центральным каналам. И мне все время казалось, что вот в этот момент, именно сейчас после очередной порции Лжи, ведущий на телеэкране скажет: "Простите нас, все, что мы Вам говорили до сих пор, была ложь. Нас заставляли это делать. Но отныне так небудет!". Я рад, что дождался такого Поступка от наших журналистов. Держитесь, не продавайтесь за тридцать сребрянников и не позволяйте себя унижать. Не будьте лакеями у бандитов и мородеров! Пехота Николай, Киев.




83. Друзі, ви молодці! Можливо ви ще не до кінця уявляєте, як багато зробили цим вчинком. Це ті сантиметри вставання з колін, яких нам всім зараз так не вистачає! Дякуємо вам! Україна вас не забуде! Тримайтесь! Ми переможемо! Орест Білоус, Сегрій Пономарьов, Наталія Коваленко, проект інформаційних регіональних видань "Бліц-Регіони", м. Київ.

Вадим Войтик,головний редактор "Бліц-Захід", м. Івано-Франківськ.

Альона Проданова, головний редактор "Блиц-Юг", м. Одеса.




84. Николай Колодяжый, Запорожье, главред газеты "Абразивщик", печатного органа коллектива Запорожского абразивного комбината.




85. Бабенко Тетяна - FLEX - "Лідери майбутнього".




86. Михалко Скаліцкі, редактор Українського правозахисного порталу.




87. Людмила Коханець, Сергїй Лавренюк, Анатолїй Бень, "Голос України".




88. Владислав Маслов, "Контекст-Причерноморье", Одесса.




89. Поддерживаю ваше заявление. Но поскольку вы журналисты телевизионные и совершали БЕЗЗАКОНИЕ в эфире, то и извинится перед всей страной вы должны в ПРЯМОМ ЭФИРЕ! Покажите темники на всю страну, а не по секрету друзьям. И если вас попробуют хоть пальцем тронуть, под телецентр соберется достаточно людей, чтобы вас защитить.

Операторы, работники монтажных, люди обеспечивающие выход в эфир. Вам нужно сказать ПРАВДУ и попросить помощи у людей. Нельзя терпеть хамство и безаконие и дальше.


С уважением, Шаповал Александр. ООО "Интерактивные Коммуникации".




90. Софійчук Наталія Миколаївна, ТОВ "Сканія Україна", м.Київ.




91.Сергій Лебідь, "Популярна газета" Дніпропетровськ.




92.Золотарьов Андрій, Freelancer Дніпропетровськ.




93. Шановні журналісти! Будьте мужніми, не дайте втоптати правду в багнюку. Вся Україна надіється на ВАС. Віктор, м. Луцьк.




94. Підтримую!!!Шамрик Андрій, юрист, Львів.




95. Олександр Кутовий, Черкаси, газета "Нова доба".




96. Шановні друзі! Ми схиляємо голови перед Вашою громадянською мужністю, яку Ви виявляєте в найвідповідальніший момент пост-радянської історії України. Так! Ця влада справді приречена, ТОМУ ЩО в цій країні є такі люди як Ви. Так! Ми розуміємо, що для Вас це був не простий крок, мужній крок ТОМУ ЩО Ви - це без перебільшення еліта нашої журналістики. Але в нас нема найменших сумнівів у вірності Вашого шляху. Так! ТОМУ ЩО як розвивалися події в путінізуючій Росії? Це ж саме кодло пройдисвітів, що мов сарана накинулися на наші передвиборчі терени, ще 5 років тому зваблювали Ваших російських колег високими гонорарами та престижними посадами, а тепер там в журналістиці лише два види кар'єри: політична повія або гарматне м'ясо демократії. Так! Останні інформаційні перли наших каналів дискредитують саму ідею свободи слова та інформації і спрямовані на створення масового психозу та істерії. ТОМУ ЩО без тероризму та екстремізму в них нема шансів.

Будьте певні: по-при всі репресії можновладців ми переможемо. Так! Далеко не все можна купити за гроші. ТОМУ ЩО Ви лише перша ластівка, за якою потягнуться сотні Ваших колег, а в провладному ефірі залишаться лише інформаційні пшики - найбезсоромніші брехуни, котрі після оновлення суспільства, що робитимуть? Так!, проситимуть милостиню у підземних переходах, ТОМУ ЩО на жодну порядну роботу їх не візьмуть. А як підуть і вони, хто виходитиме в ефір? Оці ж самі одіозні фігури, що й замовляють цю інформаційну блювотину. Так!, це буде справді смішно, ТОМУ ЩО добре сміється той, хто сміється останній!!!

Так! Тримайтеся. Ми з Вами ТОМУ ЩО ми теж ГРОМАДЯНИ цієї країни.
Андросов К.О. Гайдук Б.В. Гук Л.Б. Зелінський П.О. Кунець О.І. Нечаєва Т.В. Ніколайчук Р.М. Теплий О.Й.

Черевко А.С. Шкоропад Л.Г.



97. Dear Sirs, Though I am Ukrainian living in Germany, I have to write in English, since our company's mail programme does not support cyrillic lettres.

I fully support the declaration of Ukrainian journalists about censure and presure on them prior to the presedential election and would like to express my highest respect for their bravety and courage to make it public! I wish you much success and fair and democratic elections for all of us!


Z powagoju!

Vitali Olijnik, Berlin.




98.Ребята Вы молодцы! Наконец-то! Ура!

Калугин И.Н.
Киев.




99. Браво хлопці і дівчата, явже був зневірився в українських журналістах ТБ, але Ви сміливці!!! Так тримати!!!

Олександр Кутовий,
Черкаси, Газета "Нова доба".




100. Я підтримую заяву журналістів.З повагою, Ксенія Калитюк, Громадське радіо.

101. Я, Михайло Шаманов, журналіст "Громадського радіо", ставлю свій підпис під заявою журналістів.




102.Дроздова Ольга, прес-секретар С.Гавриша, Харків.




103. Пишаємося вашою гідністю. Ми разом з вами. Тримайтеся! Правда і совість понад усе!

Редакційний колектив газети „Деловая неделя".

Лариса Мудрак, Данило Кір'яков,Марія Заплавська, Олег Соснюк, Віктор Сизонтов, Ольга Островерх, Олена Гончаренко, Наталя Кобельчук, Альона Кір'якова, Микола Оліярник, Вікторія Марченко, Вероніка Прошута, Зоя Звиняцьковська, Віктор Хмелевський, Анастасія Карташова, Олексій Халюза, Олена Отрощенко, Наталя Кримець, Микола Олiярник.




104. Костюкевич Валерій, всеукраїнська газета "День".




105. Сизонтов Віктор, редактор відділу політики газети "Деловая неделя", Київ.




106. Газета "Суббота плюс", г.Запорожье:

Ирина Василенко - главный редактор,

Юрий Василенко - зам.главного редактора,

Елена Гранишевская - обозреватель,

Инга Эстеркина - обозреватель,

Евгений Солонина - репортер,

Егор Сапронов - фотокорреспондент,

Богдан Василенко - обозреватель,

Ольга Визнюк - репортер,

Анна Бондаренко - репортер,

Тарас Василенко - зам. редактора.




107. Борис Лозинский, исполнительный директор.




108. Боріться далі. Дай Вам бог сил добитися свого. Але дуже прошу, якщо Ви вже взяли на себе певні зобов`язання, то вже дотримуйтесь їх, або скажіть чесно, що не збираєтеся цього робити. Перед Вами гарний приклад 5 каналу та Ери (в певній частині). Удачі.

Роман Дрожанський, "Василь Кісіль і Партнери", Київ.




109. Повністю підтримую, тільки раніше починати треба було. Слава Украіні! Андрій Мотика.




110. Ребята, вами можно восхищаться! Вас поддерживает все здравомыслящие люди Украины и не только!

Держитесь, только все вместе мы сможем победить!!
С уважением, Варавенко Ирина.




111. Електронна газета "Громадський захисник Буковини" висловлює свою підтримку журналістам п'яти центральних телеканалів - ICTV, «Інтер», «Новий канал», «Тоніс» та НТН - які висловили протест проти нинішньої ситуації із висвітленням перебігу виборчої кампанії на провідних телевізійних каналах України. Ми підтримуємо їх позиція пов'язану із тиском представників влади на ЗМІ, які змушують телеканали і їхніх власників висвітлювати події у спотвореному вигляді або взагалі замовчувати суспільно важливі новини.

З повагою, редактор І.Білик.




112.Тарас Петрів; Олександр Чекмишев, голова Комітету «Рівність можливостей.




113. Поддерживаю акцию моих коллег с телевидения. Власть думает, что незаменимых людей нет. Что можно бесконечно ломать журналистов об колено и "нагибать" их, чтобы они говорили неправду. Но - власть жестоко ошибается!Дмитрий Десятерик, газета "День".




114. Прошу поставить мою подпись в поддержку акции ТВ-журналистов. Сысоева Марина Александровна - Московский stringer для газеты The Ukrainian Weekly, украинского журнала "Власть Денег".




115. Друзі ми з Вами! Вадим Хльобас, ХПЦ.




116. Я просто патріот своєї держави! І підтримую справжніх патріотів. Успіху Вам!

З повагою, Євген Даниленко




117. Chernovalova Mariya Petrovna, Kyiv, studentka.




117. Тисну руку тим, хто започаткував Ініціативу "Проти цензури". Коли люди виходять на вулиці - це один ризик.

Коли журналісти провідних та взагалі будь-яких телеканалів повстають проти влади - це ризик, що в нашому суспільстві межує з геройством. Борітесь та поборете!

Я пишаюся тим, що живу в такій країні!Andrew Bantser




118. Я, Костянтин Литвиненко, студент відкритого міжнародного університета розвитку людини "Україна",факультет філології та масових комунікацій,кафедра видавничої справи та редагування,вільний журналіст,підтримую заяву своїх колег! Разом-переможемо! Не бійтеся,і говоріть все,що думаєте!Ваш крок - це крок мужності! Ваші дії - дії справжніх журналістів! Пам"ятайте: НЕ МОВЧИ! НЕ БРЕШИ! НЕ БУДЬ БАЙДУЖИМ!

З повагою, Костянтин Литвиненко, місто Київ.




119. Поддерживаю журналистов!!!!!!! Наталия Клименко.




120. Марія Базелюк, Зоряна Нагїрняк, Леся Бондарук, "Шлях Перемоги".




121. Ми приєднуємося до заяви телевізійників:

- Сергій Дзюба, директор видавництва "Попульярные Ведомости";

- Ігор Войцеховський, головний редактор видавництва "Популярные Ведомости", м. Павлоград.




122. Хоч і не телевізійник, однак цілковито підтримую колеґ з телеканалів. На такий крок їм було нелегко зважитися, однак він яскраво свідчить, що справжні фахівці у час вибору здатні провести чітку ґрань між професією і сумнівним заробітчанством.

Ігор Гулик,
головний редактор тижневика для української діаспори "Міст".




123. Максим Степанов, газета "Нова Доба", Черкаси.




124. Шановні друзі! Мені дуже болить та ситуація, яка склалася в інформаційному просторі моєї держави напередодні виборів Президента. В мене складалося враження, що окрім працівників 5-го каналу більше не залишилось в

Украіні журналістів, здатних відстоювати свій профессіоналізм та громадянску позицію.

Я такий радий, що помилявся! Коли я прочитав на сайті "Української правди" про те, що заяву проти цензури і відмову працювати по "темникам" підтримало понад 160 журналістів з 18 телеканалів, в тому

числі й провладних, в мене мало сльоза не зірвалася! Так тримати, любі мої! Це мужній вчинок і на це здатна лише справжня Людина. Тримайтеся, друзі! Ви робите історію Демократичної України!


Щиро вам вдячний, Володимир Кисельов, 27 років, Черкаси-Київ.


125. Тримаймося! Гуртуймося! Ми УКРАЇНЦІ і УКРАЇНА наш дім! Свободу і незалежність нікому і ніколи не дарують-її здобувають кожен день!

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY