detector.media
11.03.2009 16:38
Комітет у закордонних справах рекомендує парламенту ратифікувати Європейську конвенцію про спільне кінематографічне виробництво
Комітет Верховної Ради України у закордонних справах рекомендує парламенту ратифікувати Європейську конвенцію про спільне кінематографічне виробництво. Відповідний законопроект №0117 було зареєстровано в парламенті 10 лютого (ініціатор – Президент України).
 
Законопроект пропонує ратифікувати Європейську конвенцію про спільне кінематографічне виробництво, вчинену 2 жовтня 1992 року в Стразбурзі, з такою заявою: «Згідно з пунктом 5 статті 5 Конвенції компетентним органом з надання статусу продукту спільного виробництва в Україні є Міністерство культури і туризму України».
 
Члени Комітету у закордонних справах на засіданні підкреслили, що зазначена Конвенція, разом з Європейською конвенцією про транскордонне телебачення і Європейським фондом підтримки спільного кіновиробництва і прокату кінематографічних та аудіовізуальних робіт («Єврімаж»), членом якого Україна має намір стати, визначені головними інструментами культурної політики Ради Європи з наданням режиму найбільшого сприяння.
 
На думку членів комітету, прийняття законопроекту «відкриє Україні доступ до європейського механізму підтримки кінематографії, забезпечить участь України в європейських культурних програмах співробітництва та сприятиме подальшому розвитку національної кінематографії».
 
Від імені України конвенцію підписав 13 липня 2004 року в Страсбурзі міністр культури і мистецтв України Юрій Богуцький. Ратифікація конвенції має відкрити Україні доступ до багатостороннього, зокрема європейського механізму підтримки кінематографії, забезпечити участь України в європейських культурних програмах співробітництва та сприяти подальшому розвитку національної кінематографії.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY