detector.media
26.02.2009 13:42
Херсонська ТРК «ВІК» виправдовувалася в Нацраді за антисемітизм
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розглянула результати позапланової перевірки херсонської телекомпанії «ВІК». Приводом для перевірки стало звернення глядачів до Нацради щодо того, що в ефірі цієї компанії лунали антисемітські висловлювання.
 
Як пояснив представник телекомпанії, висловлювання, які можуть тлумачитися як образливі щодо інших націй, були сказані депутатом Херсонської міської ради Сергієм Кириченком у прямому ефірі. За висновком Нацради: це є підставою для звернення до суду, але не застосування санкцій до телекомпанії.
 
«Якби ми мали справу із програмою, що й де в запису, яка монтувалася самою телекомпанією, тоді б ми могли їй пред’явити претензії щодо порушення закону.  У даному разі – в глядачів є усі підстави для звернення до суду, але позиватися їм варто до самого депутата», - сказав голова Нацради Віталій Шевченко.
 
Оскільки перевірка не виявила інших порушень, зокрема і ст. 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (неприпустимість розпалювання міжнаціональної ворожнечі), результати перевірки телекомпанії було рекомендовано  взяти до відома.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY