detector.media
24.02.2009 10:21
Конституційний Суд відмовився розглядати закон «Про телебачення і радіомовлення»
Конституційний Суд України відмовив у відкритті конституційного провадження за поданням Верховної Ради Автономної Республіки Крим, яка хотіла з’ясувати відповідність Конституції окремих положень закону «Про телебачення і радіомовлення», повідомляє ProUa.
 
«Постановою Конституційного Суду України відмовлено у відкритті конституційного провадження», - поінформували в прес-службі суду. Як пояснили в КС, подання кримського парламенту не відповідає вимогам, передбаченим Конституцією України і законом «Про Конституційний Суд України».
 
Нагадаємо, в листопаді 2008 року депутати ВР Криму вирішили звернутися до Конституційного Суду України, щоб з’ясувати конституційність закону «Про телебачення і радіомовлення». Кримські депутати вважають, що норми цього закону не відповідають положенням Конституції України і Загальної декларації прав людини, в яких встановлюється право кожного вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію будь-яким способом за своїм вибором і незалежно від державних кордонів.
 
Президія Верховної Ради Криму також звернулася до Президента Віктора Ющенка і на той час голови Верховної Ради Арсенія Яценюка з проханням розібратися в законності рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про заборону кабельним операторам транслювати зарубіжні канали без адаптації до українського законодавства.
 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY