detector.media
20.02.2009 09:58
Комісія з питань моралі просить ВРК поінформувати рекламодавців про порнографію на «1+1»

Виконавча дирекція Всеукраїнської рекламної коаліції отримала лист від Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі з копією експертного рішення від 27 січня 2009 року, про що повідомляє Sostav.ua. У листі повідомляється, що НЕК помітила елементи порнографії в одному з художніх фільмів з ефіру телеканалу «1+1», а також висловлюється сподівання, що цією інформацією скористаються рекламодавці при розподілі рекламних бюджетів. Звернутись із таким листом до рекламістів, як уже повідомляла «ТК», запропонував член НЕК Данило Яневський.

 
Мова йде про стрічку «Пожирачка чоловіків», яка транслювалася в ефірі «Плюсів» 18 листопада 2008 року. Переглянувши її, комісія вирішила «визнати, що наданий на експертизу художній фільм виробництва кіностудії Aranciafilm відноситься до відеопродукції, яка містить елементи порнографії». Нагадаємо, що раніше експертний висновок НЕК щодо «Пожирачки чоловіків» отримала Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, після чого видала рекомендацію утриматися від показу цього фільму.
 
«Сподіваємося, що надана інформація стане в нагоді рекламодавцям при формуванні замовлень на розміщення реклами. Просимо поінформувати про зазначений факт порушення законодавства про захист суспільної моралі членів Всеукраїнської рекламної коаліції», – звертається голова НЕК Василь Костицький до виконавчого директора ВРК Максима Лазебника.
 
Нагадаємо, що в лютому рекламодавці почали повертатися на канал «1+1», про що вже повідомляла «ТК». Найбільшими рекламодавцями стали: Colgate-Palmolive, Procter&Gamble, Unilever і Danone.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY