detector.media
16.02.2009 17:29
Молоді політологи підрахували мовні помилки телеведучих і політиків
Ведучі теленовин стали рідше припускатися мовних помилок. Про це свідчать результати моніторингу, проведеного Спілкою молодих політологів України, повідомлення якої отримала «Детектор медіа».
 
Моніторинг проводився 2 і 3 лютого; було проаналізовано 1 годину вечірнього ефіру кожного телеканалу, зокрема й вечірні випуски новин «1+1», ICTV, «Інтера», Першого, 5 каналу і ТОНІСа. Було зафіксовано 5 однозначних мовних помилок ведучих і 6 суперечливих моментів.
 
Водночас помилок у коментарях політичних діячів було виявлено 35 (враховуючи повтори запису). Зокрема, коментарі з помилками Віктора Януковича показали 6 разів, Юлії Тимошенко – 4 рази. Тарас Чорновіл і Юрій Рубан під час участі в програмі «Точка зору» зробили по 4 помилки. Виступ Інни Богословської з русизмами показали двічі, стільки ж – помилки Ксенії Ляпіної. Крім названих, було виявлено 13 політиків, які припускались помилок; практично жоден, кого показували в ті дні по телевізору, не говорив цілком правильно.  
 
Як зазначають автори моніторингу, цьогорічні результати демонструють істотне покращення мовної грамотності ведучих українських телеканалів у порівнянні з минулими роками. «А ось політикам ще вчити й учити мову рідної країни – прогресу тут не спостерігається», - коментує голова СМПУ  Андрій Єременко.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY