detector.media
13.02.2009 11:25
Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом нападу на журналістів ТРК «Град»
Прокуратура Одеської області порушила кримінальну справу за фактом перешкоджання журналістській діяльності кореспондентів телерадіокомпанії «Град». Про це «ТК» повідомила Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ), відповідне повідомлення міститься також на офіційному сайті прокуратури Одеської області.
 
Як повідомляється, справу порушено за заявою директора ТРК «Град», депутата Одеської міської ради Анатолія Балінова.
 
Дослідчою перевіркою встановлено, що 30 січня співробітники ТРК «Град» кореспондент Юрій Басюк та оператор Юрій Весилик згідно з завданням головного редактора проводили на Думській площі у м. Одесі відеозйомку осіб, які входили та виходили із будівлі Одеської міської ради. В цей час до знімальної групи підійшов «невстановлений дослідчою перевіркою чоловік, котрий з метою перешкоджання журналістській діяльності, не представляючись, хто він є, застосував фізичну силу, вихопив із рук оператора відеокамеру, при цьому пошкодивши її, та заволодів відеокасетою з відзнятим журналістами відео- матеріалом». Такими діями, зазначається й повідомленні, невідомий зірвав виконання журналістами редакційного завдання, а місцезнаходження відеокасети в подальшому так і не було виявлено.
 
Зі свого боку НАМ звернулася до Генпрокурора України та Прокурора Одеської області із вимогою ретельного розлідування справи та притягнення винних до відповідальності. Нагадаємо, що до цього на підтримку телекомпанії «Град» виступила група депутатів від Партії регіонів.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY