detector.media
11.02.2009 13:28
Депутати вимагають посилити захист майна ЗМІ, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження та творчих спілок
Депутати вимагають посилити захист майна ЗМІ, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження та творчих спілок

11 лютого 2009 року у Верховні Раді зареєстровано проект Закону «Про посилення захисту майна редакцій засобів масової інформації, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок», №4004-1. Ініціатор законопроекту, народний депутат, член фракції КПУ Світлана Шмельова, зазначила «Детектор медіа», що мету документу відображено в його назві.

«Ми хочемо перш за все захистити видавців і редакції ЗМІ, які спільно з ними будували приміщення. Ви знаєте, що в Україні вже продані приміщення 32 видавництв, самі редакції виселені або змушені тепер платити за оренду шалені кошти. Це суцільне знищення таких стратегічних об’єктів, як видавництва. Багатьох із них свідомо доводять до банкрутства, а тоді їх захоплюють рейдери», – нарікає Світлана Шмельова.

Народний депутат висловила сподівання, що профільний комітет підтримає, Верховна Рада прийме законопроект у цілому, а президент не ветує його. «Не думаю, що перед виборами хтось захоче наїжджати на пресу. Це буде нелогічно», – зауважила пані Шмельова.

 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY