detector.media
«Телекритика»
06.02.2009 12:28
Результати дослідження інтернет-аудиторії Gemius Ukraine
Результати дослідження інтернет-аудиторії Gemius Ukraine
Українська асоціація інтернет-реклами (УАІР) оприлюднила результати дослідження українських користувачів мережі інтернет, проведеного в грудні 2008 року компанією Gemius Ukraine. Нагадаємо, що влітку УАІР провела тендер на вимірювання інтернет-аудиторії. Перемогу здобули компанії GfK Ukraine та Gemius Ukraine. Перша займається офлайновими дослідженнями, друга – онлайновими. Результати установчого дослідження GfK Ukraine, проведеного 17 липня – 1 вересня 2008 року, «Детектор медіа» публікувала в грудні 2008 року.
 
Дослідження проводилося за методологією gemiusAudience. Підхід до методології gemiusAudience може бути реалізованим у двох варіантах: pop-up панель (для невеликих ринків) і software панель (для великих ринків). Обидва підходи надають ідентичні дані. Відмінності лише в способі збору інформації, у software панелі він включає також програмне забезпечення netPanel (платформа, встановлена на комп’ютерах панелістів, яка здійснює моніторинг використання ними інтернету – на кшталт піплметрів у теледослідженнях). У Росії для дослідження інтернет-аудиторії використовується software панель. В Україні Асоціація інтернет-реклами обрала pop-up панель.
 
Gemius Ukraine надаватиме щомісячні звіти дослідження. У грудневих результатах представлені більше 160 українських веб-сайтів, зокрема Meta.ua, Bigmir.net, Korrespondent.net, Marketgid.com, I.ua, Liga.net, Pravda.com.ua, Online.ua, сайти групи «Обоз», Unian.net та інші. Охоплення – 71,14% українських користувачів інтернету. Соціально-демографічний звіт складений на основі більше 33700 анкет.
 
Повний текст дослідження дивіться тут.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY