detector.media
04.02.2009 18:13
Нацрада попередила «Слов’янський канал» за 23 хвилини власного продукту в ефірі
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 4 лютого розглянула результати планової перевірки супутникового мовника «Слов’янський канал» й ухвалила рішення оголосити компанії попередження.
 
Основною підставою для застосування санкції стало те, що згідно з ліцензією канал має мінімальну частку національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва) 22 години на добу (92%). Натомість моніторинг Нацради зафіксував таких програм тільки 23 хвилини на добу. Також в ефірі каналу не виявлено ані дитячих, ані розважальних програм, яких за ліцензією має бути відповідно 3 год. 50 хв. та 5 год.
 
В усному поясненні представник компанії погодилася з тим, що дитячих та розважальних програм в ефірі немає – «бо канал щойно розпочав мовлення», а от щодо частки власного продукту, то вона посилалася на «Меморандум між телекомпаніями України та Нацрадою…», згідно з яким «Аудіовізуальні твори, дубльовані українською мовою телекомпанією чи на замовлення телекомпанії, вважаються власним продуктом телекомпанії».
 
Члени Нацради нагадали представникові компанії про те, що дія меморандуму, по-перше, розповсюджувалася лише на ті компанії, які підписували цей документ, а «Слов’янськоого каналу серед підписантів не було, по-друге, у грудні 2007 року було констатовано кінець терміну дії «Меморанудму…», що його було ухвалено на перехідний період – щоб телекомпанії мали змогу адаптувати мовлення до норм закону «Про телебачення і радіомовлення».
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY