detector.media
03.02.2009 22:24
За фактом шантажу Казбека Бектурсунова порушено кримінальну справу
<strong>За фактом шантажу Казбека Бектурсунова порушено кримінальну справу</strong>

Шевченківське РУ ГУМВС у місті Києві порушило кримінальну справу за фактом вимагання грошей у Казбека Бектурсунова – радника мера Києва і керівника неформального Київського медіахолдингу. Про це «Детектор медіа» дізналася від власного джерела, близького до слідства. Джерело наводить текст рапорту (ім’я затриманої та адреси не називаємо з етичних міркувань):

 
1.02.09 р.
23.40.
Рапорт ГУБОЗ ГУМВС.
{…}
 За заявою громадянина України Бектурсунова Казбека Шамильовича 2.06.67 р.н., що мешкає за адресою {…}, в період з серпня 2008 по січень 2009 він підтримував інтимні стосунки з громадянкою на ім’я Анастасія. Починаючи з 16.01.2009 вона спільно зі своїм співмешканцем на ім’я Роман почала вимагати в Бектурсунова К.Ш. 250 тис. доларів США за нерозголошення відомостей інтимного характеру через ЗМІ відносно останнього та Анастасії  у віці 15 років шляхом публікації фото- та відеоматеріалів з інтимних зустрічей. У ході ОРЗ 2 лютого при передачі грошей в розмірі 20 тис. доларів по вулиці Михайлівська 6, кафе "Double Coffee" було затримано Кислова Романа Володимировича 77 р.н., що мешкає за адресою {…}, і Анастасію Г. 91 р.н., що мешкає за адресою вул. {…}. За фактом цього порушена справа за ч.2 ст. 189 КК.
 
Частина 2 статті 189 Кримінального кодексу України –  «вимагання, вчинене повторно, або за попередньою змовою  групою осіб, або службовою особою з використанням свого службового становища, або з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, або з пошкодженням чи знищенням майна, або таке, що  завдало значної шкоди потерпілому, – карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років».
 
Як уже повідомляла «ТК», Романа Кислова називають головним редактором інтернет-проекту «Громадська прокуратура України». Затриманий наприкінці дня, за інформацією газети «КоммерсантЪ», перебував у Шевченківському районному управлінні, а слідчий має намір скерувати до Шевченківського районного суду міста Києва подання про призначення йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
 
За інформацією джерела, Шевченківське районне управління ГУМВС у місті Києві проводить дослідчу перевірку щодо фактів розбещення неповнолітньої, оскільки затримана начебто стверджує, що її стосунки з паном Бектурсуновим розпочалися раніше 2008 року. За інформацією газети «КоммерсантЪ», після допиту, на якому затримана Анастасія Г. Повідомила, що пан Бектурсунов начебто «примусив її до інтимного життя у віці 14 років і в 15 років вона зробила аборт», її відпустили під підписку про невиїзд. Батько підозрюваної в розмові з кореспондентом газети повідомив, що «серйозність ситуації змусила його сховати дочку», а Бектурсунов поки що з ним не зв'язувався.
 
«Детектор медіа» сподівається отримати коментарі правоохоронців та пана Бектурсунова.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY