detector.media
28.01.2009 13:33
Марина Сорока: Тимошенко не вказувала Хорошковському, кого звільняти з «Інтера»
Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко ніколи не втручалася в редакційну політику не лише телеканалу «Інтер», а й усіх інших ЗМІ, оскільки цінує свободу слова. Про це «ТК» заявила прес-секретар прем’єра Марина Сорока, спростувавши заяву Валерія Хорошковського про те, що він нібито отримував від Юлії Тимошенко рекомендації, кого з журналістів каналу слід звільнити.
 
«Юлія Володимирівна не може втручатися в редакційну політику. Це нісенітниці в стилі Інтера” і тих, хто має пряме чи опосередковане відношення до цього каналу. Вона не могла навіть просити про таке. Юлія Володимирівна дуже цінує свободу слова, що була завойована на Майдані, і з великою повагою ставиться до журналістської професії», – сказала Марина Сорока.
 
На підтвердження того факту, що Юлія Тимошенко не мала впливу на редакційну політику телеканалу, пані Сорока навела приклад фальсифікації інтерв’ю прем’єрки в програмі «Подробиці тижня» 6 липня 2008 року. «Інтер” не просто необережно ставиться до інтерв’ю, які давала прем’єр-міністр, а він улітку сфальсифікував інтерв’ю Юлії Володимирівни, коли у відповідь на одне запитання змонтував відповідь на інше запитання. Ми маємо запис оригіналу інтерв’ю і те, що вийшло потім в ефірі. І комісія з журналістської етики, яку очолює Володимир Мостовий, отримала порівняльну таблицю ще влітку», – підкреслила прес-секретарка прем’єрки.
 
Нагадаємо, на запитання кореспондента «Української правди» Сергія Лещенка, чи давала Тимошенко вказівки про програмне наповнення «Інтера», Валерій Хорошковський відповів: «Более того, давала рекомендации, кого уволить из журналистов». Також пан Хорошковський заявив, що прем’єр-міністр має специфічне сприйняття свободи слова. «Она считает, что свобода слова должна быть развита ровно настолько и до тех пор, пока она поддерживает ее лично. Сперва между нами было просто огромное количество трений о том, что показывает канал “Интер”, как он это показывает», – сказав він.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY