detector.media
21.01.2009 17:15
Ганна Герман звернулася до генпрокурора з приводу заяви Ігоря Куруса
Ганна Герман звернулася до генпрокурора з приводу заяви Ігоря Куруса
Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Ганна Герман (фракція Партії регіонів) прокоментувала слова першого заступника голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ігоря Куруса, який заявив, що на засіданнях Нацради не голосуватиме за телерадіокомпанії тих депутатів, які проголосують за подолання вето Президента на законопроект «Про внесення змін до закону «Про національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» (автор – народний депутат Олена Бондаренко).
 
«Моєму здивуванню не було меж, коли я прочитала висловлювання члена Національної ради Ігоря Куруса про те, що він у голосуваннях про прийняття рішень Нацради керуватиметься не державними інтересами, як повинен, а враховуючи ім’я власника тієї чи іншої телекомпанії. Такою, за його словами, є помста депутатам, які голосуватимуть за подолання вето», – коментує Ганна Герман.
 
«Такий підхід до виконання обов’язків члена Нацради, наділеного високими державними повноваженнями, є злочинним і корупційним. Це називається використання службових повноважень у власних цілях», – наголошує пані Герман.
 
Голова комітету вже підготувала і надсилає депутатське звернення до генерального прокурора України, у якому просить розглянути і дати оцінку висловлюванням Ігоря Куруса, у яких вбачає «погрози і намагання тиснути на народних депутатів перед голосуванням у Верховній Раді з приводу дуже важливого законопроекту».
 
Нагадаємо, що зміни до закону,  ветованого Президентом, стосуються порядку припинення повноважень членів Нацради, які призначаються парламентом. Згідно зі змінами, Верховна Рада України може без згоди Президента України припиняти повноваження призначених нею членів Нацради.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY