detector.media
19.01.2009 16:42
Нацрада рекомендує каналам не показувати Comedy Club, «Свідок», «Речовий доказ», «Найвідоміших українських маніяків» і «Сімпсонів»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, спираючись на висновки Національної експертної комісії із захисту суспільної моралі, рекомендує каналам утриматися від показу програм і передач, які порушують чинне вітчизняне законодавство у сфері захисту суспільної моралі.

Рекомендації Нацради стосуються наступних програм:
 
1. Утриматися від показу передач «Речовий доказ», «Свідок», «Найвідоміші українські маніяки», які транслювалися в ефірі ТОВ «Телестудія „Служба інформації”» (НТН).
 
2. Дотримуватися приписів Національної експертної комісії щодо серіалу «Сімпсони», який транслювало ЗАТ «ТелеОдин» (М1).
 
3. Утриматися від показу фільму «Пожирачка чоловіків», який транслювався 18.11.2008 о 23 год. 07 хв. в ефірі телеканалу «Студія 1+1».
 
4. Утриматися від показу передачі «Постскриптум», яка транслювалася в ефірі телеканалу «ТВ Центр» 27.09.2008 та 11.10.08 о 21 год.
 
5. Утриматися від показу розважальної передачі Comedy Club (російської та української версії), яка транслювалася в ефірі ЗАТ «Новий канал» протягом серпня та вересня 2008 року.
 
«Детектор медіа» звернулася до телеканалів з проханням прокоментувати рекомендації Національної ради. Генеральний продюсер НТН Гліб Корнілов сказав «Детектор медіа», що канал НТН не отримував жодного рішення Національної експертної комісії із захисту суспільної моралі – лише сьогодні після виходу інформації Нацради знайшли це рішення на сайті Комісії. «Також, на жаль, нас ніхто не запрошував до спілкування з комісією, а отже, ми не мали можливості ані почути позицію Комісії, ані висловити свою точку зору. Дивно, що нам рекомендують просто відмовитися від програм, наприклад від програми “Свідок”, яка виходить вже більше трьох років і, власне, становить майже дві години власного інформаційного мовлення каналу, а не тим чи іншим чином відкоригувати її наповнення. Звичайно ж, стилістика, візуальний ряд, підбір сюжетів може змінюватися. По програмі “Речовий доказ” взагалі малозрозуміло про що може йти мова – вона фокусується на процесі слідства та резонансних або типових злочинах, не вбивствах. Що стосується питання по суті, то коротко скажу: НТН показує не насильство, а огидні наслідки скоєного насильства та затриманих злочинців не задля розваги телеглядача, а щоб попередити майбутнє насильство», – підсумував пан Корнілов.
 
Прес-служба Нового каналу повідомила «ТК», що Новий не буде повторювати випуски, які йшли в ефірі в серпні-вересні 2008 року. Крім того, український Comedy Club не виходить в ефірі каналу із січня 2009 року. Випуски ж російського Comedy Club продовжать виходити на Новому по неділях після 23.00.
 
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY