detector.media
15.01.2009 13:50
Парламент ухвалив закон «Про мораторій на відчуження від редакцій державних та комунальних ЗМІ приміщень та майна»
15 січня 2009 року Верховна Рада ухвалила Закон України «Про мораторій на відчуження від редакцій державних та комунальних засобів масової інформації приміщень та майна» (текст). За закон проголосував 351 депутат.
 
Під час обговорення законопроекту надійшло дві пропозиції щодо його назви. Перша – виключити з назви слова «комунальних ЗМІ», друга – слова «державних і комунальних ЗМІ». Обидві поправки не пройшли.
 
Цей закон спрямований на запобігання зловживанню та попередженню порушень у відчуженні приміщень та майна від редакцій державних та комунальних засобів масової інформації. Документ тимчасово (до прийняття Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації») визначає суб’єктів права власності, встановлює мораторій на відчуження приміщень та майна редакцій державних та комунальних засобів масової інформації.
 
Законопроект «Про мораторій на відчуження від редакцій державних та комунальних засобів масової інформації приміщень та майна» зареєстрований у Верховній Раді ще 14 грудня 2006 року. Його автори – народні депутати Андрій Шевченко та Степан Купіль (фракція БЮТ), а також профільний комітет із питань свободи слова та інформації неодноразово виступали за якнайшвидше прийняття цього закону.
 
Голова Верховної Ради Володимир Литвин запропонував підготувати ще один законопроект, де були б захищені права ЗМІ, власниками яких є трудові колективи.
 
«Детектор медіа»
 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY