detector.media
13.01.2009 16:13
Love Radio здійснить ребрендинг, стане «L’Радіо» і розширить поняття «любові»

Із 19 січня радіостанція Love Radio («Лавра діо») вийде в ефір в оновленому форматі та з новими позивними «L’Радіо» та «L’Радіо ера любові». Національна рада з питань телебачення і радіомовлення внесла відповідні зміни до ліцензій ТРК «Радіо кохання» на засіданні 23 грудня.

Як розповіла «ТК» заступник директора з творчих питань ТРК «Радіо кохання» Ірина Любанська, ребрендинг пов’язаний із тим, що радіостанція не зовсім відповідає московському бренду Love Radio. «Тому що за законом “Про телебачення і радіомовлення“ ми повинні мати 50% українських пісень. З урахуванням законодавчих умов ми маємо бути прив’язаними до місцевості. До того ж ми дещо розширили поняття любові. Це вже не кохання між чоловіком і жінкою – новий слоган звучить як “Любов до життя”», – пояснила пані Любанська.

Дослідження радіослухання показали, що аудиторія ТРК «Радіо кохання» подорослішала. Виходячи з цих даних, керівництво вирішило зробити ранкове шоу для доросліших слухачів. «Із 19 січня в ранковому ефірі працюватимуть нові ведучі – дорослі люди. Планується зробити радіостанцію більш комунікативною, більш прив’язаною до дійсності й до аудиторії», – зазначила Ірина Любанська. Оновлений ранковий ефір із понеділка по п’ятницю о 6.45 – 10.45 вестимуть у парі Павло Нечитайло (екс-ведучий радіо «Культура» і «Київ», лідер музичного гурту «Пропала грамота») й Анатолій Гаркуша (екс-головний редактор журналу «Авто&Сервис»). Інформаційну службу «L’Радіо» очолила Олена Чабак, яка раніше не була пов’язана з медіа. Пошуки нових ведучих і кастинги тривали близько двох місяців.

За словами продюсера-консультанта «L’Радіо» Романа Коляди (заступник генерального директора і ведучий «Ера FM»), нова концепція радіостанції передбачає мікс розмовного і музичного форматів: «розмови з музикою, але без політики». В ефірі не буде відокремлених випусків новин, оскільки пан Коляда запровадив табу на читаний текст. Відповідно, ведучі розповідатимуть слухачам про новини, а не повідомлятимуть їх.

«Також я не хотів би, щоби на радіостанції були сигнали точного часу. Це має бути процес, який тече. Адже життя не дискретне, його не можна розбити на відрізки», – пояснив своє бачення формату пан Коляда. За його словами, ребрендинг тільки розпочинається, остаточний формат «L’Радіо» вималюють протягом кількох місяців. 

«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY