detector.media
26.12.2008 14:35
Президент України підписав закон про ратифікацію Конвенції про транскордонне мовлення
Президент України Віктор Ющенко підписав Закон України № 687–VI «Про ратифікацію Європейської конвенції про транскордонне телебачення». Текст документу опубліковано на офіційному сайті Президента.
 
Як уже повідомляла «Детектор медіа», 17 листопада Верховна Рада України ратифікувала Європейську конвенцію про транскордонне телебачення (текст) із деякими змінами та застереженнями. Відповідні застереження увійшли до тексту закону про ратифікацію, зокрема контролюючі функції покладено на Нацраду з питань телебачення і радіомовлення («органом, на який покладаються повноваження згідно зі статтею 19 Конвенції, є Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення»), а також встановлено додаткові обмеження реклами алкоголю та тютюну («Україна відповідно до пункту 1 статті 32 Конвенції залишає за собою право обмежувати на своїй території ретрансляцію програм, що містять рекламу алкогольних напоїв, у частині, що не відповідає національному законодавству»).
 
Нагадаємо, що за відповідний законопроект проголосували 260 народних депутатів. Конвенція була підписана Україною ще 14 червня 1996 року, однак вона не набувала чинності, оскільки потребувала ратифікації.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY