detector.media
19.12.2008 11:04
У Чернігові в рамках проекту «МедіаВарта. НеЕтичні питання. Виїзна колегія» говорили про тимчасові ЗМІ
18 грудня у Чернігові на телеканалі «Новий Чернігів» у рамках спецпроекту Ігоря Чайки вийшла в ефір друга частина програми «МедіаВарта. НеЕтичні питання. Виїзна колегія».
 
До участі у дискусії на тему «Тимчасові ЗМІ: притулок для безпринципних найманців чи кузня медіа кадрів?!» були залучені представники чернігівських медіа та гості програми – «виїзна колегія» у складі оглядача видання «Детектор медіа» Світлани Остапи, письменника та журналіста Андрія Кокотюхи, юриста Інституту масової інформації Романа Головенка.
 
На думку учасників дискусії, традиційні ЗМІ сприймають себе як цех і критикують найманців як профанаторів ремесла. Натомість найманці наголошують на запровадженні нових умов і стандартів роботи.
 
Традиційні медіа є для тимчасових ЗМІ своєрідними навчально-курсовими комбінатами та постачальниками кадрів. Втім, на думку частини аудиторії, в свою чергу, і тимчасові ЗМІ є для традиційних медіа певним каталізатором: змушують осучаснюватися, звертати увагу на певні теми.
 
Враховуючи, що засновниками швидкоплинних проектів (що з'являються, зазвичай, напередодні чергових виборів усіх рівнів) є громадські організації, політичні партії, бізнес-групи, відомства, - більшість учасників програми висловили сумнів щодо можливості дотримання професійної етики та стандартів журналістики в таких виданнях.
А отже, їх сміливо можна називати не «кузнею медіа-кадрів», а лабораторією «джинси». Яка із часом стає все більш витонченою та різноманітнішою.
 
Нагадаємо: 2 грудня на телеканалі «Львів-ТБ» відбулася прем'єра проекту. Наступні програми проекту мають вийти в ефір на початку 2009 року у Харкові та Мелітополі.
 
Проект «МедіаВарта. НеЕтичні питання. Виїзна колегія» здійснюється Студією медіа-проектів «Вартові демократії» за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY