detector.media
03.12.2008 17:52
Інститут медіа права займеться взаємодією судової влади і журналістів
Інститут медіа права оголошує про запуск на сайті тематичного розділу, присвяченого взаємодії судової влади і журналістів. Розділ складається з двох частин – нормативно-правових актів та аналітичних матеріалів, присвячених презумпції невинності, висвітленню судових процесів, критиці суддів.
 
Розділ регулярно поповнюватиметься новими матеріалами, зокрема рішеннями Європейського суду з прав людини.
 
Розділ створено в рамках програми «Обізнаність суспільства про судову систему» за підтримки Агентства Сполучених Штатів із Міжнародного розвитку (USAID).
 
Мета програми - здійснювати опитування суддів, журналістів та громадян щодо якості правосуддя, організовувати тренінги для журналістів для поліпшення їх обізнаності з функціонування судової системи, сприяти впровадженню посад прес-секретарів у судах тощо.
 
В рамках цієї програми Інститут медіа права 18 грудня у Харкові проводитиме регіональний семінар для журналістів щодо проблем висвітлення судової системи, судової реформи та судових процесів.
 
Крім того, в січні-лютому в Києві для викладачів факультетів журналістики планується провести дводенний семінар із методики викладання розділів навчальних програм, які охоплюють питання організації та функціонування судової системи, а також взаємовідносини судових органів та ЗМІ.
 
У квітні-травні 2009 року планується провести дистанційний курс для журналістів, присвячений судовій системі та висвітленню судової тематики у ЗМІ.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY