detector.media
03.12.2008 09:59
«Джинсові лідери» Дніпропетровська – газети «Днепр вечерний» і «Горожанин»
Газети «Днепр печерний» та «Горожанин» у Дніпропетровську опинилися на першому місці за кількістю матеріалів, які підготовлені й опубліковані з порушенням журналістських стандартів. Про це свідчать результати моніторингу 5 видань, проведеного Центром підтримки демократичних журналістських ініціатив із 1 по 30 листопада, повідомляє ІМІ.
 
До моніторингової групи входили Анна Курнацька (Запорізький прес-клуб), Тетяна Хитрова, завідувач кафедри теорії і практики журналістики Інституту журналістики і масових комунікацій Класичного приватного університету, та Наталія Петренко (Дніпропетровський прес-клуб).
 
Було виявлено 13 матеріалів, у яких експерти одностайно зафіксували явні порушення журналістських стандартів. Найбільше – 10 – у газеті «Днепр вечерний»,  3 – у газеті «Горожанин». У газетах «Лица», «Вечерний город – Днепропетровск» і «Свое мнение» підозрілих матеріалів не виявлено.
 
Замовниками матеріалів були благодійний фонд «Наш дом – Днепропетровск», народний депутат України Олег Царьов (Партія регіонів) та «Укрсиббанк».
 
Проект здійснюється за сприяння Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Моніторинг друкованих видань буде продовжуватися і надалі.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY