detector.media
02.12.2008 18:30
Олександр Харебін: Вихід російської сторони з проекту «Эксперт Украина» не означатиме закриття журналу
Вихід російського ЗАТ «Журнал Эксперт» із проекту «Эксперт Украина» не означатиме закриття журналу. Про це «Детектор медіа» повідомив генеральний директор ТОВ «Експерт Україна» Олександр Харебін.
 
За словами пана Харебіна, ТОВ «Експерт Україна» було зареєстроване в Україні у 2004 році, і його учасниками є українська компанія, яку пан Харебін не називає (51%), та російське ЗАТ «Журнал Эксперт» (49%).  ТОВ «Експерт Україна» є видавцем журналу «Эксперт Украина», зареєстрованого згідно з нормами українського законодавства.
 
«Ми справді отримали від ЗАТ «Журнал Эксперт» повідомлення, в якому міститься заява про вихід російської сторони зі складу учасників ТОВ «Експерт Україна». По-перше, журнал «Эксперт Украина» і торгова марка «Эксперт» зареєстровані в Україні згідно з нормами українського законодавства та використовуються ТОВ «Експерт-Україна» на правах власника, а не ліцензіата», - сказав пан Харебін, таким чином спростувавши інформацію, що «Эксперт Украина» видавався за ліцензією російської сторони та отримував від свого російського партнера у використання торгову марку.
 
«Вихід російського учасника зі складу засновників української компанії ТОВ «Експерт Україна» ніяким чином не веде до закриття підприємства і, відповідно, журналу. Згідно з нормами українського законодавства у разі виходу учасника компанії зі складу її засновників усі права та обов’язки переходять до товариства. Тож українська сторона не відмовлялась і не має наміру відмовлятись від виконання всіх зобовязань щодо розвитку та подальшого просування журналу «Эксперт Украина» на українському ринку», - зазначив Олександр Харебін. На його думку, головною причиною рішення російської компанії вийти з проекту є незадоволення росіян «як якістю українських матеріалів, так і їх недостатньо про кремлівським спрямуванням». «Це було особливо помітно в позиції журналу щодо газових питань відносин України та Росії, а також в оцінці місця і ролі деяких російських політиків у справах незалежної держави Україна», - пояснив Олександр Харебін.
 
Нагадаємо, раніше головний редактор журналу «Эксперт Украина» Іскандер Хісамов повідомив «ТК», що зараз питання можливості подальшого використання виданням назви «Эксперт Украина» з'ясовують правники.
 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY