detector.media
02.12.2008 17:31
Фонд «Україна 3000» звинувачує творців фільму «Залюднений острів» у невиконанні зобов’язань у рамках співпраці
Компанія «Арт-Пікчерз Студія», виробник фільму «Залюднений острів» («Обитаемый остров»), не виконує своїх зобов’язань перед Міжнародним благодійним фондом «Україна 3000» в рамках Меморандуму про співпрацю. Таку оцінку нинішній ситуації дав радник голови Наглядової ради фонду, член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Андрій Мірошниченко.
 
Нагадаємо, Меморандум про співпрацю між фондом «Україна 3000» та компанією «Арт-Пікчерз Студія» було підписано 26 квітня цього року головою Наглядової ради фонду Катериною Ющенко та художнім керівником студії, режисером фільму «Залюднений острів» Федором Бондарчуком. Меморандум містив загальні положення про організаційну і методичну співпрацю і передбачав, зокрема, координацію зусиль у процесі зйомок та міжнародного прокату фільму, створення умов для забезпечення «максимально сприятливого середовища для творчості кіномитців, всебічного розвитку кінематографії в Україні, налагодження плідних контактів між українськими та російськими партнерами».
 
У коментарі «Телекритиці» пан Мірошниченко сказав:
 
«На наш погляд, наші контрагенти не виконали своїх зобов’язань. Ми не маємо наміру вживати якихось правових заходів, хоча з їх боку угоди не було дотримано, і залишаємо це на совісті контрагентів. У тексті Меморандуму є позиції про те, що під час презентації фільму у публікаціях має бути посилання на те, що фільм зроблений за підтримки благодійного фонду "Україна 3000" в рамках розвитку і підтримки кіновиробництва. По презентаційних матеріалах, афішах і т. п. я щось не бачу, щоб наші контрагенти виконували свої умови».
 
Слід зазначити, що під час презентації фільму, що відбулася у Києві 1 грудня, жодної згадки про Фонд дійсно не було озвучено.
 
«Фактично після того, як було підписано Меморандум, і, на наш погляд, з нашого боку були вчинені всі необхідні офіційні дії – з того часу виробники фільму фактично ухилялися від будь-якого спілкування та виконання умов угоди зі свого боку», – зазначив пан Мірошниченко. При цьому конкретні дії, вчинені Фондом у рамках співпраці, він назвати відмовився, мотивуючи це тим, що це «питання двосторонніх відносин», і Фонд «не збирається робити з цього якийсь галас».
 
У свою чергу, генеральний продюсер «Залюдненого острова» Олександр Роднянський на цю інформацію відреагував із подивом.
 
«Я вперше толком чую про це. "Арт-Пікчерз" – це одна з продакшн-компаній, задіяних у проекті, Вони можуть підписувати з ким завгодно і про що завгодно, але будь-який проект такої складності має чітку і природну вертикаль, і відносно фільму лише я можу приймати рішення. Зі мною ніхто ні про що не домовлявся, і поки що я не розумію, про що йде мова; якщо будуть якісь питання, вони, мабуть, зі мною зв’яжуться», – прокоментував пан Роднянський.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY