detector.media
01.12.2008 15:25
Мережу «Статус» закривають?
Мережу «Статус» закривають?
Із грудня припиняє своє існування мережевий діловий тижневик «Статус. Экономические известия»: 12 регіональних офісів закривають, а близько 200 працівників звільняються. Про це «ТК» повідомив керівник однієї з регіональних редакцій, який побажав залишитися неназваним. «Люди написали заяви на звільнення, з 28 листопада вони вже розраховані, а редакції закриті. Позалишалися ми, директори, тому що маємо попрощатися з клієнтами: рекламодавцями, передплатниками, – розповідає джерело. – Інвестори пояснили це кризою. Вони не мають більше можливості нас фінансувати, а ми самі на себе, на жаль, не заробляємо: наші видатки більші за доходи».
 
За інформацією джерела, західні регіональні редакції вже не готують нові випуски видання. Водночас директор львівської редакції Тетяна Компанець сказала «ТК», що вони поки ще верстають номер на 8 грудня. За інформацією джерел «ТК», редакції східного регіону намагатимуться до кінця року власними зусиллями випускати проект «Статус. Прайс-листи».
 
Керівництво ТОВ «Економічна медіагрупа» (видавець «Статуса») не коментує інформацію «ТК». «Коли ми будемо готові оголосити інформацію, ви отримаєте прес-реліз», – пояснила генеральний директор «Економічної медіагрупи» Ірина Федоришин. За інформацією джерел, інвестори проекту («Індустріальний союз Донбасу») поки не визначилися з долею «Статуса». Проект можуть не закрити, а передати його тим регіональним дирекціям, які готові працювати самостійно. Неоднозначна ситуація зумовлена різною дохідністю випусків у різних регіонах.
 
Колишній гендиректор «Економічної медіагрупи» і засновник «Статуса» Вадим Войтик розповів «ТК», що днями побував в івано-франківській редакції тижневика, звідки, за його словами, вже звільнилися співробітники. «Багато хто чекав на компенсації, але керівництво порадило марно не сподіватися. Компенсації люди могли взяти собі самі – майном (столи, стільці, компютери)», –  сказав пан Войтик.
 
«Детектор медіа» чекає на офіційний прес-реліз холдингу «Медіа інвест груп», до якого входить ТОВ «Економічна медіагрупа», щодо подальшої долі проекту «Статус». Очікується, що заяву для преси в. о. президента «МІГ» Юрій Лобко зробить уже сьогодні.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY