detector.media
28.11.2008 18:10
Рекламодавці досі не визначилися з бюджетами
Рекламодавці досі не можуть визначитися з бюджетами на наступний рік. Є вірогідність того, що до кінця року вони й не підписуватимуть річних угод. «Станом на кінець листопада ще немає визначеності з бюджетами на 2009 рік, є визначеність по короткочасному періоду», – повідомив «ТК» медіадиректор агенції MediaVest Філіп Лармет.
 
За словами медіадиректора агенції Starcom Дарії Кабанової, є визначеність з локальними виробниками. «Неімпортери можуть прогнозувати прибутки, незалежно від валютних коливань. Водночас у березні – травні їхні бюджети можуть бути переглянуті. Натомість компанії-імпортери, а також фінансовий сектор іще не визначилися», – каже вона.
 
Рекламісти переконують рекламодавців у тому, що той, хто ріже маркетингові витрати під час кризи, може на довгі роки втратити свою позицію на ринку. Водночас той, хто інвестує в рекламу, виходить із кризи переможцем. «Не обов’язково витрачати гроші на дороге телебачення. Можна підтримувати бренд серед лояльної аудиторії та спрямувати комунікацію в інтернет, зовнішню рекламу», – вважає Дарія Кабанова.
 
За прогнозами компанії Cortex інтернет може стати єдиним медіа, який виграє під час кризи. До цього року видатки на рекламу в мережі в Україні щороку подвоювалися. Попри це інтернет не є затребуваним у повній мірі. «Зараз рекламодавці витрачають на інтернет близько 1% свого маркетингового бюджету. Поки що немає розуміння, як інтернет впливає на продажі», – каже Дарія Кабанова.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY