detector.media
28.11.2008 14:36
Ганна Герман просить Президента захистити журналіста Daily.ua від переслідування СБУ
Народний депутат України Ганна Герман звернулась до Президента Віктора Ющенка із відкритим листом, у якому просить захистити журналіста інтернет-видання Daily.ua Назара Цапка, повідомляє ЗІК.
 
Як стверджує депутат, 28 листопада «працівники Служби безпеки України забрали в машину і відвезли у невідомому напрямі журналіста сайту Daily.ua Назара Цапка. …Причина – публікація на сайті копії документу про продаж зброї Україною».
 
«Йому навіть не дали можливості передзвонити і повідомити, куди його везуть. Кілька годин я як голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації намагалася з’ясувати, де перебуває Назар Цапок. Врешті-решт в. о. голови Служби безпеки В.Наливайченко підтвердив – журналіст перебуває на допиті в СБУ. Журналіста з самого ранку досі утримують в СБУ і ніхто не знав би, де він знаходиться, якби його колеги не забили тривогу і якби депутати не заявили, що будуть звертатися до Президента», - йдеться у листі. Раніше СБУ в рамках розслідування публікації документів, що начебто підтверджують продаж Україною зброї Грузії, вилучила у виданні Daily.ua жорсткі диски.
 
«Журналістів переслідують, їм погрожують, на них чинять тиск. Я зверталася до в.о. Голови Служби безпеки і з питанням про тиск на ще одного журналіста, якому телефонують співробітники СБУ і погрожують неприємностями в університеті, де він вчиться і т.д…. Сьогоднішній інцидент з журналістом Назаром Цапком, який спровокували працівники СБУ наче навмисно в день, коли відзначається річниця оприлюднення плівок про зникнення Георгія Ґонґадзе – це наче насмішка над свободою преси в Україні і над пам’яттю Георгія. Звертаюся до Вас зі сподіванням, що ви зробити все, щоб покарати винних у таких способах тиску на вільну пресу, що Ви, пане Президент, раз і назавжди припините в Україні переслідування журналістів», - зазначає у своєму зверненні депутат.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY