detector.media
21.11.2008 21:39
НТКУ просила Президента перенести День пам’яті жертв Голодомору через «Дитяче Євробачення»
Керівництво Національної телекомпанії України зверталось до Секретаріату Президента із проханням перенести офіційних заходів, присвячених Дню пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій, із 22-го на 23 або 24 листопада, аби зробити можливою трансляцію «Дитячого Євробачення». Про це йдеться в офіційній відповіді прес-служби НТКУ на публікацію «Детектор медіа» «Мужність головотяпів?».
 
Як повідомила прес-служба, за правилами конкурсу «Дитяче Євробачення» дата його проведення відзначається за рік, і підготовка такої масштабної події вимагає тривалого часу. «Дата проведення конкурсу дитячої пісні «Євробачення» зміненню не підлягає. Коли стало відомо про можливе збігання дати проведення Дитячого «Євробачення – 2008» та Дня пам’яті жертв Голодомору, керівництво НТКУ негайно звернулося з офіційним листом до Секретаріату Президента України про необхідність перенесення офіційних заходів присвячених Дню річниці Голодомору на  23 або 24 листопада, як це і було в минулому році. Але обставини унеможливили досягнення компромісу», - йдеться в коментарі прес-служби.
 
Нагадаємо, Національна телекомпанія України відмовилась від прямої трансляції (а отже, від участі української аудиторії в процесі голосування) «Дитячого Євробачення» через те, що 22 листопада в Україні відзначається День пам’яті жертв голодоморів і політичних репресій.
 
«Керівництво EBU пішло на зустріч нашим побажанням і дозволило, як виключення, транслювати конкурс у відеозапису», - повідомляє прес-служба. Також у повідомленні зазначено, що на проведення «Дитячого Євробачення -2009» в Україні не вплине неучасть нашої країни у голосуванні в цьому році. Офіційна дата проведення проекту буде визначена Радою Голів Делегацій EBU одразу по закінченню цьогорічного Конкурсу.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY