detector.media
«Телекритика»
Sourcer
19.11.2008 18:17
Телепрограма «Шустер live», ТРК «Україна», 18 листопада 2008 року
Телепрограма «Шустер live», ТРК «Україна», 18 листопада 2008 року
 
Савік Шустер, ведучий: Доброго вечора, ми у прямому ефірі, прямий ефір – це свобода, а мы самая свободная программа в Украине. Первые гости: Нестор Шуфрич, «Партия Регионов» и Ирина Геращенко, «Наша Украина». И так, наша аудитория второй день вместе, второй день без спикера Верховной Рады, но не грустите, всё будет хорошо, работайте с вашими компьютерами. Хроникёры: Евгений Киселёв, Валид Арфуш, Мустафа Найем. Пётр Мага следит за тем, что происходит в мире в эти секунды, минуты. И сразу наша традиционная рубрика «Zаппинг» о том, что вчера было на телеэкранах наших телеэкранах в Украине и что мы могли не заметить и пропустить. 
«Щасливі разом», канал «ТНТ»: Так, раз все готовы, то начнём. Девочки.
 «ТСН», канал «1+1»: Мати зварила чотири картоплини, по одній кожній дитині в родині, але їй, як найстаршій довелося відмовитися від своєї, бо на порозі вмирала сусідка з трьома дітьми на руках. Ольга Петрусь, свідок Голодомору 1932-1933 р.р.: «Вона обчищає цю картоплину, ділить на троє своїм діткам, а сама шкарлупку цю з’їла».
 «Новини», канал «24»: Популяції бджіл зникають у всьому світі. Лише у Сполучених Штатах цих комах поменшало більше, ніж на третину. Гал Ярден, заступник голови компаніїї Beeologics: «Якщо ці комахи зникнуть, то разом з ними пропаде і третина нашого раціону, яку становлять більшість фруктів та овочів. Альберт Ейнштейн якось сказав, що через чотири роки після того, як щезнуть бджоли пропаде і людська цивілізація.»
 «Вести», канал «РТР Планета»: Уже на этой неделе может решится судьба «Опель». Руководство концерна встречается с канцлером ФРГ, Ангелой Меркель. Власти Германии – это последняя надежда автопроизводителя, который уже не в силах самостоятельно справится с падением продаж.
«Новини», канал "Euronews": Министр иностранных дел Ирака Хошияр Зебари и Посол США в Багдаде Райан Крокер в торжественной обстановке подписали сегодня проект соглашения о сотрудничестве между двумя странами в области безопасности. Он предусматривает вывод войск из Ирака к концу 2011-го года.
 «Чорний капітан», канал «РТР Планета»: Красная Армия наступает и скоро все ваши побегут кто куда.
 «Судові справи. Злочин і кара», канал 1+1: Потом уже по-другому пошло. Я уже увидел злость в его глазах, то есть, уже видно было, что он такой, что может разорвать, можно было без головы остаться.
 «ТСН», канал 1+1: Три автівки протаранив «БМВ» на трасі Ялта-Сімферополь. На великій швидкості іномарка вилетіла на зустрічну смугу, спочатку зіткнулася з «Жигулями», їх перекинула на бік, потім лоб у лоб з «Чері амулетом», а тоді ще з «Опелем Омегою».
 «ТСН», канал 1+1: Если больше 80-ти, прибор автоматически зафиксирует и остаётся картинка в памяти. Навіть паличкою крутити не треба, далі вирок ДАІ надійде за місцем реєстрації авто. На радість порушникам таких приладів в столиці лише сім.
 «Соціальна реклама», канал «Новий канал»: Треба захиститись, застосувати гумовий виріб.
 «Саус парк», канал «МTV»: Нам необходимо найти защиту. И нам помогут презервативы. Извините, сорвалось.
 «Час новин», канал «П’ятий канал»: На вынужденные каникулы ушли сегодня десять тысяч ужгородских школьников. 23 учебных заведения в городе до сих пор не отапливаются и теперь их закрыли на карантин.
«Новини», канал "Euronews":: Конкурс юных пианистов, который проводится в столице Украины, Киеве, носит имя Владимира Горовица, знаменитого великого музыканта, который при жизни считался едва ни лучшим интерпретатором произведений Шопена.
 «Моя прекрасна няня», канал «СТС»: Вкусненько. Только вкус какой-то немножко резиновый. Виктория, потому что это муляж, это украшение.
 «Третя планета від Сонця», канал «Новий канал»: Алло.
Это твой маленький поросёночек. А это моя маленькая свинка?
Маленькая свинка, хорошо.
 «Универ», канал «ТНТ»: Не могу уже, вот скажите, что мне сделать, чтобы он отстал?
Переспи с ним. Он получит желаемое и потеряет к тебе интерес.
 «Доброе утро, Россия», канал «РТР Планета»: Улыбка, искромётность взгляда, любовь, несите это людям и не надо цацек.
Савік Шустер, ведучий: Нестор, так что не надо говорить о Президенте плохо, когда мы говорим о пчёлах, да, оказывается, я вот этого абсолютно не знал. Он любит пчёл…
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Я начал переживать, что в Америке начали умирать пчёлы, потому что я переживаю, нам тоже с Америки одну продали, один субъект как пчелу, а оказался трутень и теперь на него работает весь народ. Так оно получается.
Валід Арфуш, Хронікер: Здесь было два сюжета касающиеся Президента Ющенко, один это касающийся Голодомор а, а второй пчёл. Но Голодомор , наверное, сегодня более актуален.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Знаете, вот эта «оранжевая» власть, она всё уже довела до ручки, до абсурда. Вот у меня в руках указ…
Савік Шустер, ведучий: Когда придёт Шуфрич и скажет что-нибудь другое. Это нереально.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Вы знаете…
ВСЕ: (Аплодисменти).
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Савик, я недавно услышал одну фразу на Вашей программе, что вот мы с Найем заранее, что скажет Шуфрич.
Савік Шустер, ведучий: Кто это сказал?
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Ну, многие говорили. Вы знаете, хорошо, что есть хоть несколько политиков и, в основном, они все в «Партии Регионов».
Савік Шустер, ведучий: Предсказуемые, правильно?
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Которые всегда знают, что они скажут, за них можно голосовать. Потому что они всегда будут делать то, что говорили. А то другие, скажем так, не «бело-синих» цветов, а «оранжевых», «белосердечных» они говорят одно, а делают другое. Их, может быть, интересно смотреть, потому что каждый раз они скажут что-то другое, но, как правило, за каждое это что-то другое платит украинский народ. И я хочу…
Валід Арфуш, Хронікер: Нестор, можно, я извиняюсь. Я просто, когда вы были, когда вы были в гримёрке, это, люди не видят по экрану, просто я видел, как Вы с Ириной очень мило говорили и Ира Вам дала обещание, что я сегодня, Нестор, с тобой не буду ругаться.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Я добре вихована, я не буду сваритися ні з ким.
Валід Арфуш, Хронікер: Поэтому, я, да. Надеюсь, что сегодня всё мирно пройдёт.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Але я буду відстоювати свою позицію.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Валид, дорогой, я скажу, что я тоже…
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Я хочу сказати, що…
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Одну хвилиночку, Ірино, я тільки документ покажу.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Будь ласка, будь ласка. 
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Я теж не буду сваритися, я теж не буду сваритися.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Бачите, він перебиває мене, я його ні, тому що добре вихована.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Але я хочу показати цей цікавий документ.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Несторе, але ж питання було про бджіл та про Голодомор .
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Ні, ні, Ірино, я знаю, про що Ви будете говорити.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Я хочу сказати, що, як би Ви були послідовні, то Ви б навіть меду не їли…
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Ірино, не використовуйте свій жіночий.
Савік Шустер, ведучий: Нет, ну, пчёлы это же тема…
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Свій жіночий шарм не треба використовувати.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Починається.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Я Вас люблю і поважаю, як жінку, але, дорога Ірино…
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Я зараз тут не як жінка, а я політик, політик.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Ви зараз тут, як представник «Нашої України», тобто Ющенка, тому послухайте про його указ.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Абсолютно.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: А указ говорить про наступне: «Установити в Україні «День свободи», який відзначати щорічно 22-го листопада». І от у мене ще один, ще одна цитата Ющенка. «22-го листопада у Києві мільйони свічок запалених українцями у пам’ять про замордованих голодом співвітчизників». Тобто, уявіть собі, до якого абсурду ми дійшли. В один день Україна буде відзначати, тому що святкувати Майдан, це, я думаю, горе вже для всіх, ми будемо в один день відзначати два горя, одне – це Голодомор , а друге – це Помаранчевий Майдан, тому що він, дійсно, приніс людям горе.
ВСЕ: (Аплодисменти).
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Тобто, я з цього, можу зробити тільки один висновок, тільки один висновок, що ми в суботу будемо відзначати четверту річницю «Помаранчевого Голодомору». То му що те, що сьогодні, якщо ми вже…
Савік Шустер, ведучий: А Нестор готовился к программе.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Якщо ми вже почали говорити про Голодомор , то я хочу сказати наступне, чому це для нас, дійсно, горе. Я співчуваю родинам тих, хто пережив це горе, безумовно, я співчуваю всім загиблим.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Але Ви дозволяєте з цього приводу йорствувати.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Але, скажіть, будь ласка, невже сьогодні живі, але чому сьогодні живі мають страждати з приводу того горя, яке, нажаль, мало місце в 30-ті роки.
Савік Шустер, ведучий: Нестор, а вот…
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Сьогодні на пам’ятник Голодомору, який будуть відкривати в суботу, потрачено в цьому році 133 мільйони гривень.
Валід Арфуш, Хронікер: 134.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: 134. Якщо округлити, то 134 мільйони гривень. А хочуть потратити на меморіал 750 мільйонів гривень. Це в умовах кризи. Так от, щоб ви знали, тільки на утримання дітей сиріт виділено в бюджеті, за який Ви, пані Ірино, голосували, 125 мільйонів гривень. Скажіть, будь ласка, нам треба дочекатися геноциду сьогоднішнього нашого народу, що в решті решт на це звернули увагу?
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Можна я відповім.
Савік Шустер, ведучий: Да. Я думаю, Нестор, пламенная речь…
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Насправді, насправді, я думаю, що те, що, завдяки, дійсно, ініціативі Ющенка з 2003-ого року ця країна згадує про те, що таке Голодомор , це говорить про те, що ми вперше маємо українського президента. І я хочу сказати, шановний Несторе Івановичу, що, як би Ви шанували історію цієї країни і народу, то Ви б не йорствували з приводу того, що, дійсно, 22-го числа кожен українець свідомий на своєму вікні запалить свічку. І я думаю Нестор Іванович, що, знаєте, якщо Ви шануєте вашу історію, то було б правильно, щоб Ви і «Партія Регіонів» в повному складі також прийшла і на Михайлівську площу, і вшанувала 11 мільйонів українців, які загинули 32-33-го року. Я хочу сказати, що це єдина партія, яка, яка проковтнула в 105-ий раз нешанобливу заяву Президента Російської федерації, який загибель 11-ти мільйонів українців взяв в лапки, назвав Голодомор в лапках. Так ось мені здається, що…
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Він просто сказав в лапках…
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Ні, він сказав, Голодомор в лапках. Ви роздруковуйте не тільки, будь ласка, Віктора Андрійовича заяви, а й Медведєва роздрукуйте заяви. Читайте все, будь ласка, інформаційний простір. І я, дякую, насправді, що до цієї теми ви привернули увагу. І хочу звернутися до кожного українця, хто сьогодні дивиться нашу програму, будь ласка, давайте 22-го числа на наших вікнах поставимо свічки, тому що в кожної родини, Нестор Іванович, і у Вас, мабуть, також 32-33-го року загибли люди, давайте згадаємо їх. І я хочу сказати, що, насправді, не треба розколювати по цим питанням країну, давайте ми хоча б горе своє згадаємо спільно і об’єднаємося навколо цієї теми.
ВСЕ: (Аплодисменти).
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Ви чудовий фахівець, Ви чудовий фахівець журналіст. Ну, не можна так відверто обманювати людей, тим паче, у такого шановного вашого колеги, як Савік Шустер. Ви тільки що сказали… О, будь ласка.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Ви знаєте, журналісти, які обманюють людей, вони втрачають потім свою репутацію. Я ніколи не дозволяю собі таке.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Так Ви, пані Ірино, Ви зараз можете втратити свою журналістську, підкреслюю, журналістську репутацію. Чому, тому що Ви сказали, що Ющенко оголосив про відзначення Дня Голодомору. Так от у мене указ, я хочу вам його зачитати: «Встановити в Україні День пам’яті жертв Голодомору, який відзначити щороку у четверту суботу листопада. 26 листопада 1998-го року. Президент України Леонід Кучма».
ВСЕ: (Аплодисменти).
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: І що, це вшановувалося. Я хочу Вам сказати, що проблема була не в тому, щоб видати указ.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Я Вам, пані Ірино, тобто, Ви тільки що втратили, нажаль, журналістську репутацію, тому що Ви обманули людей.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Нестор Іванович, Нестор Іванович.
Савік Шустер, ведучий: Нестор…
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Я передаю Вам указ…
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Нестор Іванович, я Вам хочу сказати… Нестор Іванович…
Савік Шустер, ведучий: Но ведь правда, что только при Президенте Ющенко это отмечается.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Нестор Іванович, я хочу сказати, я хочу сказати, що у нас мільйон указів видавалося Президентом Кучмою, розумієте, і «Про боротьбу з корупцією», і «Про боротьбу з бідністю», і про інші речі, і «Про Голодомор ». Але насправді, насправді, і Ваша партія тоді, яка підтримувала Президента Кучму СДПУ(о), слово про те ніколи не говорила. Ющенко тоді, як лідер опозиції, він був автором ідеї, знаєте, насправді, «Запали свічку». І, можливо, в його вікні тоді вона вперше в Україні горіла на згадку про мільйони загиблих.
Валід Арфуш, Хронікер: Можно я?
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Одну хвилиночку, будь ласка, це дуже серйозна тема для країни. Мені здається, що повага до країни, знаєте, починається від поваги до свого роду. В Вашій родині загинули люди 32-33-го року?
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Ми пережили теж це горе.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Ви поставите свічку на своєму вікні в цей день?
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Ви знаєте, я вшаную пам’ять загиблих.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Ви поставите свічку, Ви з Вашими дітьми прийдете на Майдан поставити свічки?
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Але я проти… Ірино.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Так, будь ласка, давайте шанувати і не критикувати все, що робить Ющенко тільки тому, тільки тому, що це ваш опонент.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Я скажу точно, на майдани я точно ніколи ходити не буду, це я Вам гарантую.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Якщо Президент робить правильну для країни справу, давайте його в цьому підтримаємо.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Я Вам скажу…
ВСЕ: (Аплодисменти).
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Я Вам скажу наступне, свічка вартістю 750 мільйонів гривень – це занадто дорога і це неповага до тих, хто загинув, тому що сьогодні ті, хто живі і потребують ці кошти більше, ніж те, що сьогодні зробив Ющенко і розколює людей.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Ви знаєте, я хочу сказати, я хочу вам сказати…
ВСЕ: (Аплодисменти).
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Я хочу Вам сказати, я думаю, що набагато дорожчим сьогодні обходиться цій країні непрацюючий парламент, який за рік своєї роботи завдяки шановній «Партії Регіонів», яку сьогодні представляє Нестор Іванович, то він вісім місяців був заблокований кульками з приводу НАТО, то минулий тиждень, кожна людина в цій студії ходить на роботу, працює, ви Арсенія Петровича знімали. Тепер зняли Арсенія Петровича, хто буде наступний спікером не можуть домовитися.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Ірино, я вибачаюся.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: І знову Парламент не працює. Це набагато дорожче, ніж всі пам’ятники у всій країні.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: У мене питання, Ірино, а от чому Ваш…
Валід Арфуш, Хронікер: Одно слово, пожалуйста, дайте мне сказать.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Валид, одну секундочку.
Савік Шустер, ведучий: Нестор.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Чому Ваш Ющенко…
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Стоп, я хочу…
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Рік тому розпустив Парламент, який був дієздатний, у якому було більшість, 256 народних депутатів.
Савік Шустер, ведучий: Всё, Нестор, это Вы пошли далеко назад. Далеко назад.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Можна останню фразу одну. От що мене дивує в Несторі Івановичі.
Савік Шустер, ведучий: Потом.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Він представляє політичну силу, яка вважає, що Ваш лідер за якийсь термін буде претендувати на найвищу посаду в цій державі.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Щоб Ви не сумнівались, він не тільки претендуватиме, він переможе.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: От кожної поважної фракції. Ну, не перебивайте мене… Ну, Нестор Іванович, Нестор Іванович, кидайте провокувати, будь ласка.
Савік Шустер, ведучий: Вот может быть такое, да, что у вас на кухне гости, и два человека решают, что они разговаривают между собой.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Дякую. Я хочу собі уявити абсолютно…
Савік Шустер, ведучий: Это может быть…
ВСЕ: (Аплодисменти).
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: По-перше, по-перше, це неповага до інституту президента.
Валід Арфуш, Хронікер: Нет, нет, это важно, но…
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Институт президента я очень уважаю.
Валід Арфуш, Хронікер: Дайте же сказать.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Но я не могу уважать Ющенко, он не Президент для меня и для всей страны.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Нестор Иванович, Нестор Иванович.
Савік Шустер, ведучий: Ну, как может такое быть?
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: 88 процентов людей категорически против признания Ющенко Президентом, и это факт.
Євген Кисельов, Хронікер: О чём здесь спорить.
Савік Шустер, ведучий: Это вечная ситуация…
Петро Мага: Нестор Іванович…
Євген Кисельов, Хронікер: Президент тем или другим путём утратил часть электората, рейтинг его упал, так бывает.
Савік Шустер, ведучий: Бывает. Я всё же должен…
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Але все ж таки, які відбуваються, Ви знаєте, роками…
Савік Шустер, ведучий: Ирина, Ирина, простите.
Євген Кисельов, Хронікер: Такое бывает в разных странах с разными президентами.
Савік Шустер, ведучий: Реклама, простите, но я должен. Значит, да, неделя голодомора народным депутатам Верховной Рады.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Савик…
Савік Шустер, ведучий: После рекламы.
 (Реклама).
Савік Шустер, ведучий: Мы вновь в прямом эфире. Наша дискуссия темы Голодомор а затянулась. Мы её не совсем ожидали. А вот я хочу, вот тут Евгений Киселёв, вот мы говорили, Ира цитировала Президента Медведева, который в общем-то направило очень жёсткое письмо, я бы сказал.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Некоректне.
Савік Шустер, ведучий: Да, некорректное.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: М’яко кажучи некоректне.
Савік Шустер, ведучий: Он очень резко осудил, правда.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Україні, Україні. Ви читайте інформаційні стрічки не тільки що стосується Президента України.
Савік Шустер, ведучий: Правда, там искажение истории и так далее. Ну, в принципе…
Мустафа Найєм, Хронікер: Дайте хроникёру сказать, Нестор Иванович.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Пожалуйста.
Євген Кисельов, Хронікер: Ну, в принципе…
Савік Шустер, ведучий: Ну, в принципе, в России эта точка зрения, может быть, не в такой форме, но содержание, ну, как по Солженицыну, Александр Солженицын сказал, что москали это сделали, москали не хотят извиняться, да, вот и вся проблема.
Євген Кисельов, Хронікер: Понимаете, я искренний сторонник демократических принципов и идеалов. Я с восторгом воспринял события, которые произошли поздней осенью 2004-го года в Киеве, Оранжевую революцию. Ирина не даст соврать, она тогда работала помощником кандидата в Президенты.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Пресс-секретарём.
Євген Кисельов, Хронікер: Пресс-секретарём Виктора Андреевича Ющенко. Я был один из немногих, если не единственный на тот конкретный момент журналист из Москвы, который вот сам приехал для того, чтобы сделать с Ющенко большое интервью. Все остальные российские журналисты приезжали сюда только для того, чтобы его с ног до головы облить помоями. Поэтому, значит, ко мне, в этом смысле очень трудно предъявить претензии, я всегда был на стороне «оранжевых», как бы, с какой там интонацией их здесь не называли. Но, в некотором смысле моё разочарование и не только моё господином Ющенко, вот точка перегиба началась тогда, когда нам стали объяснять, что Голодомор это геноцид украинского народа.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Абсолютно.
Євген Кисельов, Хронікер: Вы понимаете, я двумя руками голосую за то, что это было чудовищное преступление против человечества, что это была гуманитарная катастрофа. Но когда мне начинают доказывать, что в годы сталинской коллективизации на Украине уничтожали крестьян, доводили до голода, до истощения, до людоедства, потому что они были украинцами. А то, что происходили в соседних…
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Поволжье, в Казахстане.
Євген Кисельов, Хронікер: Совершенно верно. Вот здесь, я, скорее, чаще буду не соглашаться с господином Шуфричем чем соглашаться, но здесь я вынужден с ним согласиться. Пусть даже, в меня там кто-нибудь бросит камень. Понимаете, вот когда я приехал неделю назад…
ВСЕ: (Аплодисменти).
Євген Кисельов, Хронікер: Простите, когда я год назад приехал в Киев и первый раз там увидел вот эти свечки. Я, опять-таки, готов аплодировать людям, которые приходят и ставят свечки на Михайловской площади и я, была бы у меня в тот момент свечка, я бы тоже её в тот момент поставил, потому что, я считаю, что то, что у нас там не осуждён коммунизм, что у нас не осуждён сталинизм…
ВСЕ: (Аплодисменти).
Євген Кисельов, Хронікер: Это, я понимаю, необходима самоидентификация национального независимого украинского государства. Но мне кажется, что нельзя разнывать нашу общую, трагическую историю в период сталинских репрессий, а Голодомор – это часть сталинских репрессий. Не возможно разорвать события начала 30-ых годов и события конца 30-ых годов, 37-ой, 38-ой. Я двумя руками аплодирую Виктору Андреевичу Ющенко за то, что он учредил специальный День памяти жертв репрессий 37-го года.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: 37-го года.
Євген Кисельов, Хронікер: 37-го года, который празднуется, если мне память не изменяет в третье воскресенье мая каждый год. Но когда мне начинают говорить, что это геноцид, понимаете, это профанация, геноцид – это холокост это уничтожение шести миллионов евреев, это, в конце, концов уничтожение циган.
Валід Арфуш, Хронікер: Армян.
Євген Кисельов, Хронікер: Армян. Извините, в некотором смысле там отдельная история уничтожения нацистами сексуальных меньшинств. Это, может быть, не самая популярная тема, это то, что тоже имело место и то, что, скажем, в объединённой Европе сейчас однозначно осуждается. Есть в Амстердаме памятник гомосексуалистам, которые были уничтожены во время нацистской оккупации. Но, понимаете, я категорически против того, чтобы разрывалось это на отдельные истории.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Можна, можна репліку?
Євген Кисельов, Хронікер: Я считаю, что…
Савік Шустер, ведучий: Конечно.
Євген Кисельов, Хронікер: Я понимаю наших российских руководителей, они… Вы знаете, Ельцин был в каком-то смысле менее последователен чем Хрущёв, Хрущёв хотя бы Сталина вынес из Мавзолея, а у нас Ленин до сих пор лежит на Красной Площади. Ельцин как бы не демонтировал коммунистическое государство, но Ленина оставил лежать. И Путин с Медведевым туда же.
ВСЕ: (Аплодисменти).
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Евгений, я хочу зауважити на Ваше бачення трагічних сторінок історії. Ви знаєте, ми всі з вами, да, більшість з нас закінчували ще школу за часів Радянського Союзу. Якщо ми згадаємо підручник історії радянський, то ми там всі вивчали про трагедію, дійсно, діти Поволжя, яким збирали колосочки, яких там рятували від голоду. Але подивіться, будь ласка, будь який підручник радянський історії, там немає жодного слова про трагедію українського народу 32-33-го року. Жодного слова.
ВСЕ: (Аплодисменти).
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Тому мені здається, що Ви, високоосвічена людина, просто, можливо, так само як і всі ми були недопущені до певних сторінок історії. І я, як українка, дякую Президенту Ющенку, за те, що він вперше в історії нашого народу не просто указ видав, а привернув увагу свого народу до того, щоб ми вивчали свою історію. І ще мені здається, розумієте, бачення нашої політичної сили, бачення кожного із нас, ми співчуваємо російському народу, Ви знаєте, в кожній тій трагедії, яка відбувається. Не дай Боже щось трапилося в Чечні, в Дагестані, в Москві, кожен українець іде свічку ставить за тих, вибачте, загиблих людей, тому що ми брати ваші, це правда. Але дивує, знаєте, така некоректна заява російського лідера, який, навіть, не удосужився зрозуміти, що це є не просто позиція Президента Ющенка, це є трагедія мільйонів українських родин. Кожна родина тоді втратила своїх рідних і це треба вшанувати.
ВСЕ: (Аплодисменти).
Євген Кисельов, Хронікер: Я не возражаю, ни против единого слова я не возражаю, но я возражаю против лонгирования терминами, которые здесь неприменимы.
Савік Шустер, ведучий: Мага.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Знаєте, тоді знищувалося українське село. І, я думаю, що про це, Вам потрібно в Україні бувати не тільки в Києві. Давайте поїдемо туром Україною.
Петро Мага: Пані Ірино, пані Ірино, вибачте, ми будемо говорити ще і про загальнолюдські цінності, але сьогодні є ще дещо інші теми. Я що хочу сказати, щоб поставити трошечки крапочку, є один факт, який забувають всі історики, чомусь назвати. Тільки Україна і Кубань селяни не мали абсолютно ніяких прав.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Абсолютно.
Петро Мага: У них були забрані паспорти.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Це була трагедія проти села, абсолютно правильно.
Петро Мага: І Киргистан, і Поволжя селяни врешті решт могли зірватися з місця і поїхати із села. Україна і Кубань цього права не мали. Добре, тепер, давайте порадіємо…
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Я дуже дякую Вам. Пане Євген, я просто, я просто ще одну фразу хочу сказати, що…
Петро Мага: Я Льоня, можна Васілій, а взагалі я Петро. Так, дякую.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Я перепрошую. Вибачте, заради Бога. Але село було носієм української традиції, української культури і української мови.
Мустафа Найєм, Хронікер: Можно перебить?
Савік Шустер, ведучий: Ну, перебей, что я мешаю, что ли?
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Тому вони і знищували село, знищували українське село.
Мустафа Найєм, Хронікер: Можно Вас перебить на одну секунду, можно одно замечание?
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Так.
Мустафа Найєм, Хронікер: Вот меня мои редактора очень часто пугают тем, что я очень часто… В том числе и Савик, да.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Чем пугают?
Мустафа Найєм, Хронікер: Тем, что я очень часто смотрю назад и обсуждаю события прошлого. Вот мы сейчас говорим, действительно, о прошлом. Мне вот, мне 27 лет, да, я много чего не знаю, много чего из истории не знаю. Но вот то, что Вы сейчас говорите, оно не относится никак к сегодняшнему дню.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Абсолютная правда.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Неправда.
Мустафа Найєм, Хронікер: Нестор Иванович, Вас это тоже касается. Нет, я ни в коем случае не имею в виду, что не надо почитать память или отмечать этот день. У меня вопрос другой. Вот пройдёт четыре года, у меня лично к Вам вопрос, вот пройдёт ещё четыре года, Ющенко перестанет быть Президентом.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Господи упаси, выборы через год, не пугайте страну.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Нестор Иванович, не перебивайте Мустафу, Нестор Иванович.
Мустафа Найєм, Хронікер: Через десять лет, не важно. Нестор, ну, зачем. Не перебивайте. Вы сейчас возбуждаетесь непонятно почему. Ну, что с Вами?
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Мустафа, я когда слышу, что Ющенко ещё четыре года будет Президентом Вы заставляете меня волноваться.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Нестор Иванович.
Мустафа Найєм, Хронікер: Расслабьтесь, не волнуйтесь, всё будет хорошо.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Вам волноваться, знаете, есть хорошая пословица, что три точки, с горы сбежать. Не надо волноваться. 
ВСЕ: (Аплодисменти).
Мустафа Найєм, Хронікер: Ирина, у меня к Вам вопрос. Ирина, скажите, вот так получилось, что этот праздник, действительно, основал Ющенко.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Это не праздник, это день памяти.
Мустафа Найєм, Хронікер: Я имею в виду День революции, да.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: День свободи, так.
Мустафа Найєм, Хронікер: И в этот же день, так символично совпало, что мы отмечаем Голодомор.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Цього року, так, цього року.
Мустафа Найєм, Хронікер: Вот мне кажется, что через два года, когда Ющенко, или три-четыре, когда Ющенко перестанет быть Президентом, страна одновременно перестанет отмечать и День революции и Голодомор.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Ви знаєте…
Мустафа Найєм, Хронікер: И это самое страшное, потому что сейчас этот праздник тянут за уши и точно так же День Голодомора.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: От Ви знаєте, Ви знаєте, Ви сказали для мене, ну, ті речі, які я не згодна з Вами в світоглядному плані, якщо ми говоримо тільки про минуле. Тому що, насправді не можлива країна, людина, родина без якоїсь традиції, правда. У нас є традиції в кожній родині певні. І те ж саме, сьогодні ми говоримо про дуже важливу українську традицію згадувати свою історію. І, насправді, для мільйонів українців, от повірте, це буде день, коли в кожному вікні буде горіти свічка.
Мустафа Найєм, Хронікер: Вот смотрите, Вы можете мне ответить, через четыре года этот праздник будет так же отмечаться.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Так, так. Я переконана, в тому, що цей день буде…
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Мустафа, я тебя успокою. В 98-ом году, действительно, Леонид Кучма подписал указ про вшанування Голодомору.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Так.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: І це робилося, робилося завжди.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Як це робилося?
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Були тематичні різноманітні…
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Вечори в адміністрації президента.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Заходи, відкриті були меморіальні таблички і меморіали. Але вони носили якийсь адекватний характер. 750 мільйонів гривень.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Ви знаєте, я хочу сказати…
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Пані Ірино, Ви знаєте, яка мінімальна заробітна плата сьогодні в Україні?
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Ви знаєте, Нестор Іванович, я хочу Вам сказати…
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Нет, вот ответьте мне на вопрос, какая минимальная заработная плата в Украине?
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Нестор Іванович, будь ласка, можна я Вам скажу одну річ…
Петро Мага: Я перепрошу. У нас за чотири роки…
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Нестор Іванович, я хочу Вам сказати, що…
Петро Мага: Люди добрі, чотири роки в Україні, за чотири роки в Україні може змінитись більше, ніж за шістсот років у Швейцарії, про що ви говорите?
ВСЕ: (Аплодисменти).
Петро Мага: Давайте повернемося у сьогоднішній день.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Вот у меня эксперимент. Народный депутат Украины, я прошу, назовите минимальную зарплату, которая на сегодняшний день у нас в Украине.  
Савік Шустер, ведучий: Нестор.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Нестор Іванович, я хочу Вам сказати інше питання, що стосується, знаєте, пам’яті і історії. Коли в нашій країні жодної копійки ніколи не вкладалося в нашу пам’ять і історію, то це, Ви вважаєте, це було добре.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Ирина, я отвечу на Ваш вопрос.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Але те, що мінімальна зарплата сьогодні, яка б вона не була, за неї неможливо прожити, це інше питання.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: А Ви скажіть яка.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: І Парламент, і Парламент за місяць…
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: У Вас зарплата 25 тисяч гривень.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Ні, це у Вас зарплата 25 тисяч.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Це у нас, у народних депутатів.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: А у нас 20 тисяч гривень зарплата, Нестор Іванович.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Інше питання, що ми віддаємо зарплату.
ВСЕ: (Аплодисменти).
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Але інше питання, що це, дійсно, зарплата не адекватна, тому я частину своєї зарплати перераховую на онкологічну дитячу лікарню.
Петро Мага: Я зараз кинусь зверху вниз і у вас буде перший самогубець в програмі.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Савик, я извиняюсь.
Савік Шустер, ведучий: Я вижу, что, смотрите, вот у нас 15 процентов безразличных к тебе Голодомора и всего лишь восемь процентов безразличных к зарплате народного депутата.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Вот я хочу… Савик… 
Савік Шустер, ведучий: А вот если сказать правду, что Народный депутат…
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Парламент не работает, а зарплата идёт, Нестор Иванович, Вы помните об этом?
Савік Шустер, ведучий: Нестор…
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Я коротко, коротко.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Что Парламент не работает, а зарплата капает.
Савік Шустер, ведучий: Сейчас начинается, вы разрушили…
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Парламент не работает, потому что там ваше большинство неспособно работать, кстати.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Наше большинство?
Петро Мага: Люди, давайте покажемо парламент, який работає врешті-решт.
ВСЕ: (Аплодисменти).
Петро Мага: Несторе Івановичу, звертаюся як до земляка, ми в одному районі виросли, 14 кілометрів.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: У мене останнє. Ви зверніть увагу, представник влади, представник владної коаліції, не знає яка мінімальна сьогодні заробітна плата. Я скажу, 545 гривень. Щоб Ви знали. За вартість меморіалу Голодомору можна було б місяць півтора мільйонам громадянам України платити мінімальну заробітну плату.
Мустафа Найєм, Хронікер: Скажите, а не работать и столько денег получать, это нормально?
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: І я сьогодні за те, щоб ви свічками вшанували Голодомор, але не меморіали споруджували за 750 мільйонів гривень.
Мустафа Найєм, Хронікер: Можно, Нестор Иванович, Нестор Иванович, зачем Вы популизмом занимаетесь.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Я хочу, щоб на столі була буханка і до буханки, а не свічка.
Петро Мага: Мустафа, я тебе підтримую, перший раз в житті.
Мустафа Найєм, Хронікер: Дайте две секунды.
Петро Мага: Я тебе підтримати хочу.
Мустафа Найєм, Хронікер: Дай две секунды.
Петро Мага: Давай.
Мустафа Найєм, Хронікер: Нестор Иванович, какая у Вас зарплата?
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Начисляют нам, если честно…
Мустафа Найєм, Хронікер: Сколько Вы получили в этом месяце зарплату?
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: 14 тысяч.
Мустафа Найєм, Хронікер: 14 тысяч.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: А получаем около 30-ти. И пусть Ирина говорит правду. 
Мустафа Найєм, Хронікер: Стоп. Вы можете не перебивать.
Савік Шустер, ведучий: А почему?
Мустафа Найєм, Хронікер: У Вас зарплата 20 тысяч гривен, правильно? Подождите…
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Мустафа.
Мустафа Найєм, Хронікер: Вы можете не перебить. Дайте я вопрос задам, вы же мне ничего не даёте сказать.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Вы мне сказали, что я говорю неправду.
Мустафа Найєм, Хронікер: Ирина, можно, можно…
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Нестор сказал, что я говорю неправду, можно я скажу правду. 
Мустафа Найєм, Хронікер: Можно мне сказать до конца или нет, дайте я скажу до конца, задать вопрос.
Євген Кисельов, Хронікер: А сколько депутатов Верховной Рады?
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: 450.
Савік Шустер, ведучий: 450.
Мустафа Найєм, Хронікер: Савик…
Савік Шустер, ведучий: Нет, ну, подождите, почему парламентарий не должен получать хорошую зарплату, главное, пусть работает.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Такую не имеет права получать.
Мустафа Найєм, Хронікер: Мне вопрос задать можно, Савик, можно?
Савік Шустер, ведучий: Пусть работает.
Мустафа Найєм, Хронікер: Савик, можно вопрос задать или нет?
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Мустафа…
Мустафа Найєм, Хронікер: Можно вопрос Вам задать или нет?
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Ну, задавай.
Мустафа Найєм, Хронікер: Дослушайте, пожалуйста, вопрос, Вы же ж не слушаете. 20 тысяч гривен в этом месяце.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Больше.
Мустафа Найєм, Хронікер: В этом месяце Вы не приняли ни одного закона.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Правильно.
Мустафа Найєм, Хронікер: Я правильно понимаю, что за Вашу зарплату 20 человек или 200 человек могли получить зарплату. Они работают, а Вы ничего не делали. Почему Вы предъявляете это кому-то, а не себе? Парламент каждый год существует и ничего не делает уже год. И Вы самодовольно кричите про памятники. 
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Я могу ответить?
Мустафа Найєм, Хронікер: Ответьте.
Євген Кисельов, Хронікер: 30 миллионов гривен в месяц.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Не я разогнал наиболее эффективный…
Савік Шустер, ведучий: Начинается.
Мустафа Найєм, Хронікер: Зачем. Вы про себя скажите, почему Вы не отдаёте зарплату людям?
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Я скажу почему. Потому что нас, членов «Партии Регионов» 175 человек.
Мустафа Найєм, Хронікер: Так.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: А для принятия законов надо 226.
Мустафа Найєм, Хронікер: Если вы всё равно не делаете всё равно.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: А 226, а 226 депутатов сегодня в коалиции, которая не работает, которая бездарно потратила время, год работы Парламента, развалила Парламент.
ВСЕ: (Аплодисменти).
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Разогнала тот Парламент и сегодня не даёт работать Парламенту. И последнее. Евгений, я в своё время проголосовал изменение к Конституции, чтобы депутатов было не 450, а 300. Более того, я автор законопроекта, чтобы зарплата Премьера… 
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Где Вы такое голосовали, где Вы такое голосовали, на референдуме?
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Нет, к сожалению, Ирина…
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: А где такое было?
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Я это голосовал в зале, в зале Верховного Совета Украины, когда эти изменения имплеминтировались в Конституцию в 2000-ом году.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Начинается. За что Вы только не голосовали и за НАТО, и за всё на свете, а потом... 
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: И последнее, я хочу сказать, я внёс закон, почему я заговорил про минимальную заработную плату, про которую, к сожалению, Вы ничего не знаете, потому что это Вас не интересует. Вас не интересует «оранжевых», как живут люди.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Нестор Иванович, Нестор Иванович…
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Вам главное памятники строить.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Нестор Иванович.
Петро Мага: Ставимо крапку, ставимо крапку, ставимо крапку на цій.
Євген Кисельов, Хронікер: Можно…
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Евгений, одну секунду.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Вы не даёте коллеге говорить.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Сейчас дам.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Нестор Иванович, ну, Вы же…
Савік Шустер, ведучий: Дайте сказать Киселёву.
Євген Кисельов, Хронікер: Я Вам дам потом слово.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Одну секунду.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Евгений, речь шла о зарплате, пожалуйста, это важные вещи, ну, пожалуйста.
Савік Шустер, ведучий: Подождите.
Євген Кисельов, Хронікер: Я хочу сказать, что, на мой взгляд, говорить о том, что депутаты должны получать мало или что они должны вообще не получать, это такой же популизм.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Совершенно справедливо.
Євген Кисельов, Хронікер: Как и то, что нельзя тратить деньги на исторические памятники.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Я отвечаю на вопрос…
Савік Шустер, ведучий: Я даже скажу, я даже скажу, что…
Євген Кисельов, Хронікер: Это вопрос составления государственного бюджета.
Савік Шустер, ведучий: Мустафа, Мустафа, дайте сказать.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Савік, Савік, будь ласка.
Савік Шустер, ведучий: Сейчас Ирина…
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Ви просто не даєте…
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Я не закончил…
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Будь ласка, одну хвилину. Насправді, я розумію, що тема зарплати насправді хвилює людей.
Євген Кисельов, Хронікер: Вот что часть социальных выплат практически равна зарплате депутатов Госдумы это плохо.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Що цікаво, що… Господа, господа, можна сказати слово? Отже, насправді, я боялася помилитися в цифрі, дійсно, скільки там мінімальна зарплата.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Я вже сказав.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Те, що вона копійки, Ви сказали це, але прожити за них неможливо. І мене дивує…
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Це ви до цього довели.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Нестор Іванович, і я…
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: До такого.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Ну, Нестор Іванович.
Мустафа Найєм, Хронікер: Ну, что Вы всё время говорите Вы, они были четыре года. Кучма был с какого года и вы были его правой рукой. 
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Нестор Иванович.
Мустафа Найєм, Хронікер: Ваш лидер был правой рукой Кучмы.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Чьей право рукой я ещё был?
Мустафа Найєм, Хронікер: Медведчук был правой рукой.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Нестор Иванович, можно, можно мне сказать.
Мустафа Найєм, Хронікер: Так почему Вы всё сваливаете на этих.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Кстати, при Кучме люди жили лучше, чем сегодня, это правда. Спросите любого, это люди вам говорят.
Мустафа Найєм, Хронікер: Во времена Кучмы если бы вы такое делали как сейчас против Ющенко, то Вы сидели бы уже в тюрьме. Но почему Вы это не цените?
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Кого посадили? Тимошенко, это, действительно, была трагедия.
Мустафа Найєм, Хронікер: Садили, журналистов убивали, свободы слова не было.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Я был против того, что она сидит, я был против того, что Тимошенко сидела, как политик.
Мустафа Найєм, Хронікер: Ну, зачем Вы врёте, Вы же врёте, постойте, Вы сейчас врёте, откровенно.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Мустафа, Ющенко призывал Кучму вешать, что только с Кучмой не делали.
Мустафа Найєм, Хронікер: Кто?
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Ну, кто, оппозиция.
Мустафа Найєм, Хронікер: Оппозиция. А вот хоть один журналист мог вот здесь сидеть и говорить то что о Ющенко, какие-то проводить аналогии и так дальше.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Ви говорите якісь страшні речі.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: А что на «Пятом канале» слышали, не буду вспоминать.
Мустафа Найєм, Хронікер: Ну, не врете Вы, ну, зачем Вы врёте.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Мустафа.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Мустафа.
Мустафа Найєм, Хронікер: Ну, зачем это.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Нестор і Мустафа, будь ласка.
Мустафа Найєм, Хронікер: Вот смотрите, я Вам сказал, что Вы врёте и Вы замолчали, потому что Вы врёте, причём откровенно.
Петро Мага: Ми вже…
Савік Шустер, ведучий: Мага постой, постой секундочку. Эта атмосфера у нас просто прекрасная.
Петро Мага: Савік, Савік…
Савік Шустер, ведучий: Мы дойдём, вот мы скоро превратимся в Верховную Раду.
Петро Мага: Да.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Дайте слово сказать.
Петро Мага: Несторе Іванович, Ви всьоме кажете, що это последнее.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Ми просто розповідали…
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Ирина, я ради Вас, я ради Вас замолчал, сказали, что я вру.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Вы замолчали, Нестор Иванович…
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Первое, по зарплате, первое, по зарплате.
Мустафа Найєм, Хронікер: Причём тут зарплата, я говорю, что при Кучме Вы бы не могли говорить то же самое в эфире, что сейчас говорите при Ющенко, вот и всё.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Мустафа, мы не стесняясь при Кучме выходили в Парламент…
Савік Шустер, ведучий: Но это правда, это правда.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: И там про Кучму.
Мустафа Найєм, Хронікер: Кто? В Парламенте? Давайте не трогать Парламент, давайте телевиденье брать.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Мустафа, секунду. Тогда телевиденьем…
Мустафа Найєм, Хронікер: Да.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Владел люди, которые не хотели…
Мустафа Найєм, Хронікер: Давайте вспомним, кто владел телевиденьем.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Я ж не против.
Савік Шустер, ведучий: Новый поворот темы.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: СДПУ(о).
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Роднянский.
Мустафа Найєм, Хронікер: Нет, подождите, СДПУ(о), правильно.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Да.
Мустафа Найєм, Хронікер: Медведчук, Суркис.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Да, Медведчук.
Мустафа Найєм, Хронікер: И Вы в том числе.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Медведчук, Суркис не владели.
Мустафа Найєм, Хронікер: Ну, как это нет.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Почему не владели?
Мустафа Найєм, Хронікер: Лужников покойный владел, Роднянский владел.
Савік Шустер, ведучий: Мага, раз, два, три…
Петро Мага: Врагу не сдаётся палата номер шесть. Це єдине, що тут можна заспівати. Несторе Івановичу, Несторе Івановичу…
Савік Шустер, ведучий: Ну, пожалуйста…
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Я закончу и всё.
Савік Шустер, ведучий: Хорошо.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Значит, давайте всё-таки будем говорить правду. 1+1, которым владел Роднянский. При Кучме хвалил Кучму, а при Ющенко – Ющенко. Факт? Факт. Это ваша свобода слова. Следующий момент.
Мустафа Найєм, Хронікер: Это не наша, Вы были при власти, а меня ещё тогда не было.
Євген Кисельов, Хронікер: Саша Роднянский был одним из акционеров 1+1, а там давно уже американцы акционеры.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Друзья мои, я хочу, чтобы мы всё-таки вернулись к вопросу, который беспокоит людей, зарплаты.
Євген Кисельов, Хронікер: А 1+1 работал так, как он работал, потому что он был под жёстким административным давлением.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Сегодня нонсенс…
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Можно я верну…
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Евгений.
Євген Кисельов, Хронікер: Если бы он работал так бы в то время, то ему бы просто отвернули бы голову.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Скажите, за кого я уже сегодня должен ответить, я так понял, за Ленина, за Сталина, за Кучму, за кого ещё я должен ответить?
Мустафа Найєм, Хронікер: Отвечайте за таких, как Вы.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: За себя ответьте. Можно Вам задать вопрос? Можно мне Шуфричу вопрос задать, господа?
ВСЕ: (Аплодисменти).
Мустафа Найєм, Хронікер: Чем больше Вы говорите…
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Секунду.
Мустафа Найєм, Хронікер: Чем больше Вы говорите, тем больше этот список, тем длиннее этот список.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: За себе, от за себе можна? От про Вашу зарплату, у мене є запитання до Вас, до Вас, Несторе Івановичу.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Я обвиняю «оранжевую» власть. Я сегодня говорю, что при Кучме и при Януковиче жилось стабильнее и дешевле, чем сегодня при Ющенко. И это факт.
Петро Мага: Пані Ірино, пані Ірино…
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Можна я запитаю…
Савік Шустер, ведучий: Александр Пономарёв. 
Петро Мага: Да.
Савік Шустер, ведучий: Народный артист Украины.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Ні, дозвольте мені…
Петро Мага: Саша, Олександр Пономарьов, зустрічаємо Вас.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Ну, так ніхто не поводиться.
Савік Шустер, ведучий: Говорите, говорите.
Петро Мага: Саша, Саша, Олександр Пономарьов, Саша, я хочу сказати, що вчора в Інтернеті людей, які сидять навпроти тебе обізвали маргінальними шустероїдами. Я наверху упітаний хуторянський Спіноза, а Шустер – це посланець ЦРУ, який засланий, щоб розрушити «Партію Регіонів» із середини. Це, щоб ти зрозумів, що у нас сьогодні відбувається тут. Тепер що стосується, можна сказати порадіти, десь працюють люди. У Литві є сейм, там вибрали спікера і йому надали для розмови 30 хвилин, Несторе Івановичу, 30 хвилин. А він говорив 90 секунд, уявляєте?
ВСЕ: (Аплодисменти).
Петро Мага: І це при тому, що він телевізійний шоу-мен.  Будь ласка, увага на екран.
«Новини», канал «24»: Лідер «Партії зірок», яка об’єднує представників шоу-бізнесу відмовився представляти програму роботи сейму, заявивши, що для цього досить згадати десять біблійних заповідей. Така промова викликала гостру критику з боку низки депутатів.
Петро Мага: Люди, нетреба нічого видумувати, є десять біблійних заповідей. Все. Які ще можуть бути програми. Саша, добрий вечір.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Ви дозволите, все-таки мені?
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Конечно.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Нестор Іванович, все-таки є повага певна, правда, до своїх опонентів має бути. Ви, насправдісьогодні…
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Я Вас не тільки поважаю, я Вас і люблю, будь ласка, Ірино, говоріть.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Ні, не треба мене любити, будь ласка, шануйте своїх опонентів.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Я шаную, безумовно.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Нестор Іванович, я дуже Вас прошу засікти 90 секунд і після того включитися. Засікайте. Що стосується зарплати народного депутата. Я хочу нагадати Вам, Нестор Іванович, що народному депутату виділяють зарплату, дійсно, 14 тисяч, а 17 тисяч видається на депутатські повноваження, що потрібно витрачати на свій округ, як я це і роблю. Якщо Ви берете 30 тисяч, то от ці 17 Ви присвоюєте, Несторе Івановичу. Віддайте їх, будь ласка, людям на округ. І перестаньте брехати, навіть, в таких дрібницях. Добре?
ВСЕ: (Аплодисменти).
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Дякую. 90 секунд, я навіть вклалася в коротший термін.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Я сейчас не буду говорить сколько я помогаю людям.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Супер.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Это намного больше, чем депутатская зарплата.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Але ж Ви не брешіть тоді про депутатську зарплату.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Я правду сказал, что оклад 14 тысяч, а насчитывают больше 30-ти.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Правильно.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: И Вы это подтвердили.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: І їх треба перераховувати на свій округ. Допомагати людям, дітямі таке інше. Правда? 
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Ирина, Ирина. Я думаю, что если бы депутатов было не 450, а 300, то это была бы лучшая помощь людям. 
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Правильно, давайте зробимо. А ще, як би було 200, то взагалі було б добре.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Теперь следующее касательно зарплаты.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Як би вони працювали, а не сварилися в ефірі і в Парламенті.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Давайте скажем людям до конца.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Давайте.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Зарплата депутатам приравнена к зарплате министров Кабинета Министров.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Абсолютно. І міністри працюють на відміну від Верховної Ради.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: А зарплате министров Кабинета Министров приравнена к 95, к 85-ти процентам зарплаты премьер-министра. За оклад премьер-министра это базовый.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Так.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: 130 процентов, если я не ошибаюсь от оклада премьер-министра это оклад Президента Украины. Так вот, я внёс закон, чтобы не постановлением Кабинета Министров, которым, кстати, ваше «оранжевое» правительство в 2005-ом году установило зарплату министрам 14 тысяч гривен, а «Законом Украины» устанавливали зарплату премьер-министра на уровне, на уровне…
Мустафа Найєм, Хронікер: Почему Янукович пришёл и не уменшил свою зарплату, почему?
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Я сейчас скажу, я сейчас скажу почему.
Мустафа Найєм, Хронікер: Почему? Не успел или что?
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: На уровне десяти…
Мустафа Найєм, Хронікер: Почему вы так и оставили?
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: На уровне десяти прожиточных минимумов. То есть, я считаю, что сегодня оклад Премьер-министра должен быть пять с половиной тысяч гривен с соответствующими начислениями. А то сегодня премьер-министру дочисляют до 50-ти тысяч гривен.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Можно мне включаться, Нестор, можно мне мои договорить 90 секунд?
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: А почему Янукович не мог это сделать?
Мустафа Найєм, Хронікер: Почему, постановление, это же очень просто.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Я скажу…
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Нестору не интересно, он так может говорить, говорить, говорить.
Євген Кисельов, Хронікер: Не вопрос, не вопрос. При Кучме депутаты голодали?
Савік Шустер, ведучий: При Кучме не голодали, вот как мне кажется. Во всяком случае, мы тогда работали в Москве.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Насправді, насправді, «Партія Регіонів» внесла дуже багато цікавих пропозицій перед виборами. Зокрема пані Герман і пан Колесніков ще внесли таку геніальну пропозицію відносно того, що депутати мають відмовитися від безкоштовних квартир і жити в гуртожитках. Ви в гуртожитку живете?
Валід Арфуш, Хронікер: А можно я…
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: І ця партія сьогодні, «Регіонів» найбільше взяла безкоштовних квартир в цьому Парламенті.
Валід Арфуш, Хронікер: Ира, можно.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Ирина, Вы это зря сказали.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Не зря, не зря.
Савік Шустер, ведучий: На, разговаривай с коровой.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Потому что я третий, я третий созыв народный депутат Украины и я отказался от депутатской квартиры.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Молодец, Несторе.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Потому что я честно сказал…
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Хоть что-то хорошее Вы сделали.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Я ещё хорошее сделают, когда вас «оранжевых» выгоню из власти, это будет ещё лучше.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Это не Вы будете делать, это народ будет всё решать, народ.
Валід Арфуш, Хронікер: Нет, подождите, подождите, можно, Савик?
Савік Шустер, ведучий: Нет, ты разговаривай с коровой.
Валід Арфуш, Хронікер: Ну, дайте мне слово.
Савік Шустер, ведучий: Вот я не понимаю одну вещь, да. Вот демократия реально дорогая штука.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Да.
Савік Шустер, ведучий: Она реально дорогая. Диктатура гораздо дешевле.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Абсолютно.
Савік Шустер, ведучий: Жить, как Петя говорит, десять заповедей, Международный валютный фонд не поймёт, да, поэтому, как бы, да. Сегодня сложнее мир, чем десять заповедей.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Но демократия требует ещё и ответственности. А вот тут она отсутствует начисто.
Савік Шустер, ведучий: Она дорогая. Да, и ответственности. Мы налогоплательщики, мы все ж платим налоги Украине.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Да.
Савік Шустер, ведучий: Мы платим за то, чтобы у нас были ответственные политики. И мы им делегируем огромную власть.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Чтобы Парламент работал, а не снимал неделю спикера, и теперь неделю вы никого назначить не можете, никого. Колотитесь бесконечно. И Вы смеете ещё рассуждать о зарплате.
Олександр Пономарьов, Народний артист України: Можна я скажу…
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Ирина, я сейчас…
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Работать надо.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Саша, извини, одно слово. Я сейчас рыдать начну.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Давайте, Нестор Иванович, этого никто не видел ещё.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: У вас Президент, у Вас Премьер и вы не можете выбрать спикера?
Олександр Пономарьов, Народний артист України: Буду з коровою розмовляти.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Они работают, Президент и Премьер, они работают, Парламент не работает и это вас устраивает.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: У меня тогда вопрос…
Савік Шустер, ведучий: Саша, надо написать: «Хочу слова». 
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Почему…
Валід Арфуш, Хронікер: Можно я сейчас скажу. Мне просто кажется, что из всех, которые сидят за столом, то один человек здесь приносит радость людям.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Да.
Валід Арфуш, Хронікер: Это Саша Пономарёв, это правда. Потому что когда слушаешь эту дискуссию, я не понимаю, вот про зарплату, про это. У каждого есть зарплата, тратьте как хотите, у вас зарплата, тратьте, как хотите. Александр, как дела, как успехи? Не про политику, пожалуйста, не про дискуссию. 
Олександр Пономарьов, Народний артист України: Ні, ні, я сидів майже 45 хвилин слухав це все в ефірі.
Валід Арфуш, Хронікер: Люди переключают каналы просто, никто нас потом не будет смотреть.
Олександр Пономарьов, Народний артист України: Я розумію, да.
Петро Мага: Це популізм, Валід, це популізм.
Савік Шустер, ведучий: Это чистый популизм.
Олександр Пономарьов, Народний артист України: Просто мені дуже цікаво побачити хоча б одного депутата, який живе на 30 тисяч гривень, або на 14, побачити хоча б одного прем’єр-міністра, який живе на ту зарплату, про яку говорилося, Президента, але зараз не до цього. Бачите, що відбувається зараз, от так дивишся, в принципі, це…
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Ні, ти так не говори, тому що, насправді, депутати живуть на зарплату.
Олександр Пономарьов, Народний артист України: Я жодного не бачив, але тим не менше.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Приходь в гості, запрошую.
Олександр Пономарьов, Народний артист України: Добре. Ти будеш першою, добре.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»:  Сьогодні їдемо, зразу після ефіру.
Олександр Пономарьов, Народний артист України: Добре. я просто хотів би сказати що, насправді, відбувається, те, що я бачу збоку, що було раніше, і що зараз. Раніше була система виборів мажоритарна. Я був нещодавно, буквально там позавчора з Петром разом, до речі, в одному селі, де виступав і вітав людей з Днем сільськогосподарника. І там один із депутатів, який раніше був мажоритатником і до цих пір веде, тому що він такий, ну, гарна людина, побудував їм будинок культури. До чого я це все говорю. До того, що коли була мажоритарна система виборів було інакше ставлення в людей, була відповідальна особа за якийсь регіон. Ці люди, щоб їх обирали дальше робили таким чином, ну, деякі люди, щоб вибирали, деякі, дійсно, з позитивними емоціями, вони робили таким чином, щоб робити краще цим людям. Це були не 17 тисяч гривень, як з зарплати перерахувати, це були речі конкретні, тобто, це були депутатські запити там по питаннях, які, ну, тобто, зустрічі із людьми простими і так дальше. Що відбувається зараз? Хоч одного депутата хтось бачив в себе в регіоні? Дуже мало таких людей.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Насправді…
Олександр Пономарьов, Народний артист України: Дуже мало, в порівнянні з мажоритарною системою виборів, дуже мало.
ВСЕ: (Аплодисменти).
Олександр Пономарьов, Народний артист України: До чого це призводить. Це призводить до того, що у нас, крім того, що у кожному регіоні немає відповідальної людини, за свій регіон, принаймні.
ВСЕ: (Аплодисменти).
Олександр Пономарьов, Народний артист України: У нас немає відповідальної людини, яка б була, відповідала за країну, перш за все. Тому що Теодор Рузвельт, який, до речі, вже проходив подібні економічні кризи, в нього є там закони, не закони, а його, скажімо, тези основні, які я нещодавно прочитав і мене дуже здивувало, тому що те, що він робив тоді абсолютно добре вкладається в нашу економічну кризу. Він говорив про те, що має бути, перш за все, має бути відповідальна людина за це все і ця відповідальна людна він був.
ВСЕ: (Аплодисменти).
Олександр Пономарьов, Народний артист України: На сьогоднішній день в нашій країні відповідальної людини немає, вона відсутня, тому що кожна партія, кожен лідер, вчора ті люди, які ще були соратниками, які стояли разом і казали, і пропагували одну і ту же річ…  
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: А де стояли?
Олександр Пономарьов, Народний артист України: Не важливо де вони стояли, тому що, Несторе, я тобі скажу так, я стояв на Майдані так само.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Вибач, я забув, Олександр.
Олександр Пономарьов, Народний артист України: Але це не є головне, головне те, що я до цих пір поважаю цю ідею. Те, що зробив Майдан, можна критикувати після того, що було, і хто це далі реалізовує, це інакше питання. 
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Але те, що країна змінилася.
Олександр Пономарьов, Народний артист України: Але те, що Майдан зробив, це історична ситуація. Продовжу далі, я просто, щоб не загубити свою думку. До чого я це все говорю, до того, що на сьогоднішній день ті люди, які стояли разом, сьогодні найбільші вороги. Кожен з них, якщо щось добре в країні, вони кажуть, що це вони зробили, а якщо щось погане, то вони кажуть, що це не вони, а ті зробили. Немає відповідальної людини. Має з’являтися така відповідальна людина, тому що я не бачу, на сьогоднішній день в Парламенті жодної політичної сили, яка б могла взяти на себе таку політвідповідальність. Мають з’являтися нові політичні сили.
ВСЕ: (Аплодисменти).
Олександр Пономарьов, Народний артист України: Що відбувається далі. відбувається далі, що більш-менш з’являється молодь талановита, мається на увазі не в співочому плані, економіст гарний, юрист, я говорю про Яценюка зараз.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: І його зразу знімають.
Олександр Пономарьов, Народний артист України: Ну, не зразу, але його знімають. Тому що, ну, його знімають, в принципі, трупом. 
Савік Шустер, ведучий: Кстати, Анатолий Матвиенко предлагает восстановить Арсения Яценюка и этот законопроект зарегистрированный.
Олександр Пономарьов, Народний артист України: Я продовжу далі. Я думаю, що він сам відмовиться від цього, Арсеній Петрович…
Валід Арфуш, Хронікер: Можно вопрос?
Олександр Пономарьов, Народний артист України: Да.
Валід Арфуш, Хронікер: Вы собираетесь тоже в депутаты?
Олександр Пономарьов, Народний артист України: Я не збираюся.
Валід Арфуш, Хронікер: Потому что у Вас уже, мы думали, что сейчас…
Олександр Пономарьов, Народний артист України: Я не збираюся в депутати, пояснюю чому. Тому що в мене на сьогоднішній день є своя позиція, як Народного артиста України, як просто в людини. Я не збираюся змінювати свою особисту позицію на депутатську корочку, депутатську недоторканність або на якісь там привілеї, або…
Валід Арфуш, Хронікер: Вы не хотите со своей позицией пойти в Парламент?
Олександр Пономарьов, Народний артист України: Перепрошую. Зараз я договорю. Ви любите так перебивати, як в Парламенті.
ВСЕ: (Аплодисменти).
Валід Арфуш, Хронікер: Конечно.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Але Нестор…
Олександр Пономарьов, Народний артист України: Дайте я договорю, ви не даєте договорити. Я не збираюся незаангажованість свою, от я маю свою політичну думку, так, я артист, я можу заспівати, я можу сказати свою думку особисто. якщо я візьму і стану, наприклад, по нинішній системі виборів, тобто, по партійним спискам закритим стану депутатом, ким я буду? Я буду звичайним кнопкодавом, за якого будуть вирішувати три-чотири, п’ять чоловік, які керують цією партією всі питання і я маю або їх озвучувати, або мовчати. І вони говорять про те, що є партійна дисципліна і є партійна демократія. Демократія, ніби я можу все, що хочу сказати, але є партійна дисципліна.
Мустафа Найєм, Хронікер: А по мажоритарной пошли бы в Парламент?
Олександр Пономарьов, Народний артист України: Пішов би.
Мустафа Найєм, Хронікер: То есть, если будет мажоритарная система, Вы пойдёте в Парламент.
Савік Шустер, ведучий: По мажоритарке, да. Саша, а Вы нам споёте потом что-нибудь?
Олександр Пономарьов, Народний артист України: Добре.
Петро Мага: Саша, зараз, зараз.
Савік Шустер, ведучий: А сейчас. Микрофон принесите, микрофон принесите.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Я два рази, я три рази обирався до Верховної Ради України, два рази по мажоритарній системі.
Олександр Пономарьов, Народний артист України: Я знаю, я знаю.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: В Черкасах вас усі пам’ятають, Несторе Івановичу.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Але я хочу, Олександр, я хочу сказати наступне. Нам дуже небезпечно повертатися до мажоритарної системи, тому що…
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Скуплять усі округи.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Тому що політичні сили мають бути відповідальними. І якщо сьогодні комусь, сьогодні чітко можна відзначити яка політична сила за що голосує і можна дати їй оцінку, а коли мажоритарники, це не зрозуміло. І я підтримую, що зрозуміло… Олександре, я закінчую, буквально хвилинку.
Олександр Пономарьов, Народний артист України: Так, так.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Я погоджуюсь з тобою, що обов’язково потрібно допомагати людям на місцях. Але сьогодні з Конституцією, це не обов’язок народного депутата, і сенатори і конгресмени не займаються цим питанням. Цим мають займатися, виконавча влада, тобто, губернатори, глави адміністрацій, ті, хто сьогодні мають реальні гроші, мають реальний вплив.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: А що мають робити депутати, от можна запитати?
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Депутати мають приймати закони.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Так вони ж бастують весь час.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Щоб вся система влади працювала.
Савік Шустер, ведучий: Правильно.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Так говорить Конституція. І останнє про Майдан. Олександре, ми з тобою товаришуємо багато років не залежно від того де ти був в листопаді 2004-го року. Я поважаю гасла Майдану, але я, але я, Олександре, проти того обману, який був на Майдані. І я говорив, ті, хто не біля сцени, а ті, хто на сцені обманюють людей і обманули. І ти своїми словами тільки що підтвердив, що ти розчарований в діях Майдану.
Петро Мага: Савік.
Савік Шустер, ведучий: Мага, Мага.
Петро Мага: Я перепрошую, Нестор Іванович, у нас дві хвилини до кінця ефіру.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Да.
Петро Мага: У нас дві хвилини до кінця ефіру. Я хочу зробити диверсію для земляка Шуфрича, можна? Я зараз просто покажу…
Савік Шустер, ведучий: Значит, Саша петь не будет?
Петро Мага: Ні, Саша буде співати.
Савік Шустер, ведучий: А как, если у нас две минуты.
Петро Мага: Ні, от дивіться, я зараз покажу картинку, а Нестор Іванович не буде мати можливості прокоментувати. Будь ласка, увага на екран.
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Это очень честно.
Канал «Україна»: Розпалившись видав новий хіт, цитую: «Ми сп’яну віддали Севастополь, коли ділили країну». Заявив московський мер. Відповідаючи на питання журналіста, що б він хотів прочитати з газети у якій публікуються мрії різних людей, Лужков розказав про бажання побачити такий заголовок «Росія повернула собі Крим у 2009-ому році». І навіть дату назвав, 12-го червня.
Петро Мага: Ні, ні, ні, у нас Пономарьов співає. Олександр Пономарьов. От у цьому диверсія. Yes.
ВСЕ: (Аплодисменти).
Савік Шустер, ведучий: Одну фразу. Нестор сказал, в прошлую пятницу, что Крым часть Украины. А я только скажу…
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Нет, я Лужкову скажу.
Савік Шустер, ведучий: Можно я одну фразу скажу?
Нестор Шуфрич, Народний депутат, «Партія Регіонів»: Мечтать не вредно, пусть мечтает.
Ірина Геращенко, Народний депутат, «НУ-НС»: Але все це відбувається в присутності членів «Партії Регіонів».
Савік Шустер, ведучий: Значит, как вы поняли, главной темой сегодняшней программы было избрание спикера Верховной Рады.
ВСЕ: (Аплодисменти).
Савік Шустер, ведучий: Александр Пономарёв.
Олександр Пономарьов, Народний артист України: Я щось так зовсім не налаштований на спів. Але я повернуся до вас обличчям, перепрошую, вас просто менше. І заспіваю для вас ту річ, яку співала моя мама, яка народилася в Курахово Донецької області і тато, який народився в Хмельницькій області. Різні регіони, але їх от ця пісня об’єднувала. Я хочу дуже, мрію про те, щоб завжди не тільки пісня, але й справи нас об’єднували, всю Україну, не тільки західну і східну. Для вас. (Співає «Ніч яка місячна»).
ВСЕ: (Аплодисменти).
 
Стенограма надана компанією Sourcer.
 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY